Samenwerking NBV en Proeftuin Randwijk bezegeld

16-05-2018 Samenwerking NBV en Proeftuin Randwijk bezegeld

 

Proeftuin Randwijk nu ook open voor kleinfruit-innovatie en kennis over bijen

Op dinsdagmiddag 15 mei 2018 was het zover. Onder grote belangstelling van de sponsoren van de proeftuin zijn het nieuwe Houtig Kleinfruitcentrum (HKC) en de nieuwe  demonstratie-bijenstal met bijbehorend informatiecentrum op de proeftuin officieel geopend.  ’s Avonds konden de telers die supporter zijn van de proeftuin het HKC en de bijenstal bezichtigen.

Demonstratie-bijenstal & educatiecentrum

Bijen en fruit zijn onverbrekelijk met elkaar verbonden. Daarom hebben Proeftuin Randwijk en de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) de handen ineengeslagen en is op de proeftuin een demonstratie-bijenstal met educatieruimte ingericht.

Vanuit deze stal vliegen sinds 20 april de bijen de boomgaarden van de proeftuin in. De bijenstal doet tevens dienst als bijeneducatiecentrum. Op 15 mei 2018 tijdens de sponsoren bijeenkomst heeft de officiële opening van de bijenstal plaatsgevonden. De sponsoren konden via de informatieborden en de aanwezigheid van vertegenwoordigers van de NBV direct al nieuwe kennis opdoen.

Jan Peeters (Fruitconsult): “Zowel in de fruitteelt als in de bijenhouderij staan de ontwikkelingen niet stil. Het is goed dat imkers en fruittelers elkaar daarvan op de hoogte houden en kennis uitwisselen. Het nieuwe bijeneducatiecentrum op de proeftuin is hiervoor vanaf nu de aangewezen locatie”.

Impressie van de opening en de expositie >>

Informatie over de bijenstal >>

« terug naar het overzicht