Samenwerkingen

Wat wij doen, kunnen wij zeker niet alleen. Daarbij worden wij geholpen door sponsoren en overheidsinstellingen en in sommige gevallen sponsoren wij partijen die bijdragen aan een gezonde bijenstand.

NordCap Nederland

Van NordCap Nederland mogen wij jaarlijks een donatie ontvangen waarmee zij de imkerij en in het bijzonder het bestuivingswerk van bijen dat van ongekend belang is voor onze voedselvoorziening ontvangen. Deze donatie valt bij NordCap onder het #wecareforfood programma.

 

 

 

JUB Holland

Samen met de NBV heeft JUB Holland speciale bijen- en vlindervriendelijke bloembollen mengsels ontwikkeld. Vroeg in het voorjaar vliegen de eerste bijen al uit, en zorgen de eerste sneeuwklokjes en crocussen voor het eerste voedsel in de natuur. Later in het voorjaar zijn blauwe druiven, anemonen en sieruien belangrijke soorten voor hun stuifmeel en nectarwaarden. Inmiddels heeft JUB Holland ruim 90 biologische bloembollen soorten beschikbaar die voor kleur, fleur en biodiversiteit zorgen.

Arista Bee Research

De NBV steunt Arista Bee financieel bij haar teelt van varroa resistente honingbijen.

Imkerpedia

Imkerpedia is de wikipedia voor imkers. Een initiatief van bijenteeltleraar Albert Stoter dat de NBV van harte steunt.

Imkerforum

Op het Imkerforum kunnen vragen worden gesteld, meningen worden gedeeld en gesprekken worden gevoerd over de honingbij. Het Imkerforum is een initiatief van imkers Hans van der Post en Maarten Kleijne, dat de NBV ondersteunt.