NBV-webinars

Inspirerende presentaties voor zowel bijenhouders, natuurliefhebbers en andere geïnteresseerden.

Webinars

Naast de fysieke studiedagen die door het hele land worden georganiseerd, heb je ook de mogelijkheid om digitaal aan te schuiven tijdens een digitale NBV-Studiedag (webinar). Het concept is vrijwel hetzelfde maar dit keer geniet je van presentaties vanuit je thuissituatie.

Tijdens deze webinars is het ook mogelijk om vragen te stellen en in gesprek te gaan met andere toehoorders. De webinars worden door het jaar heen georganiseerd en zijn gratis toegangelijk voor leden van de NBV. Tijdens de webinars gaan we dieper in op de onderwerpen Biodiversiteit, Bijengezondheid en bestuiving.

Biodiversiteit

Ontdek tijdens onze webinars het cruciale belang van biodiversiteit in de wereld van bijenhouders. Leer hoe het behoud van diverse flora en fauna essentieel is voor het welzijn van bijen en hun leefomgeving. Experts delen inzichten en praktische tips om biodiversiteit te bevorderen rond jouw bijenkasten. Wil je direct aan de gang met het verbeteren van de biodiversiteit in jouw omgeving? Neem dan eens contact op met een Ambassadeur Biodiversiteit in de buurt.

Bijengezondheid

Duik dieper in het aspect van bijengezondheid en krijg inzicht in effectieve methoden voor het bevorderen van sterke volken. Leer meer over ziektepreventie, hygiënische praktijken en innovatieve benaderingen om de gezondheid van je bijenvolken te waarborgen.

Bestuiving

Ontdek de rol van bijen als essentiële bestuivers in ons ecosysteem. Leer hoe je als imker een actieve rol kunt spelen in het ondersteunen van bestuivingsprocessen en het bevorderen van een gezond ecosysteem. Experts delen kennis over de wisselwerking tussen bijen, planten en het bredere milieu.

Bekijk de actuele webinars hieronder en ontdek tevens alle eerder opgenomen sessies in jouw persoonlijke MijnNBV omgeving. Ga naar MijnNBV.

NBV aan Tafel

11 april – NBV aan Tafel, online ontmoetingen met bestuurders

Online ontmoetingen waarbij het landelijk bestuur in gesprek gaat met lokale bestuursleden. Sessies zijn enkel te bezoeken door lokale NBV-bestuurders.

Ontwerp zonder titel (23)

25 april – NBV webinars | Zwermverhindering

Elke laatste donderdag van maart t/m oktober delen we essentiële tips. In de tweede editie vertellen we over de zwermverhindering.

Ontvang 6x per jaar het vakblad Bijenhouden.