Verspreid over het land zijn ongeveer 200 lokale imkersverenigingen vanuit de NBV actief. Ze opereren onder de vlag van de NBV en vormen het directe aanspreekpunt voor lokale imkers, overheid en belangstellenden.

Met elkaar vormen we aan landelijk netwerk dat zich inzet voor een gezonde bijenstand. Onze lokale verenigingen kennen als geen ander de directe omgeving. Zij organiseren leuke en leerzame activiteiten en imkers helpen elkaar bij het houden van bijen. Ook het NBV basis- en gevorderden cursusaanbod wordt door de lokale verenigingen aangeboden. Lokale verenigingen beschikken soms ook over een gezamenlijke bijenstal of een perceel waar bijenvolken kunnen staan.

Waar de lokale verenigingen zich bevinden, wat ze voor activiteiten organiseren en wie de contactpersoon is, vind je bij informatie van de vereniging.

   Binnen de NBV zijn circa 200 lokale bijenhoudersverenigingen aangesloten. Deze verenigingen behoren tot 20 groepen door het hele land. Hieronder een indeling van de lokale verenigingen per groep.

   Noord-Holland

   Zuid-Oost Brabant

   Achterhoek

   Baronie (West-Brabant)

   Groningen

   Midden-Brabant

   Vught

   Overijssel-Oost

   Veluwe-Zuid

   Zuid-Holland

   Friesland

   Noord-Oost Brabant

   Utrecht

   Drenthe

   Overijssel-West

   Limburg

   Veluwe-Noord

   Zeeland

   Gelders Rivierengebied

   Flevoland

   Veluwe-West