NBV-studiedagen

Inspirerende presentaties voor zowel de beginnende als gevorderde bijenhouder.

De NBV-studiedagen zijn een unieke gelegenheid voor bijenhouders, zowel ervaren imkers als beginners, om samen te komen en hun kennis over verschillende relevante themas te vergroten. Tijdens de studiedagen kun je onderwerpen verwachten op het gebied van biodiversiteit, bijengezondheid, bestuiving en praktische imkerhandelingen.

Gedurende deze studiedagen zullen we ons richten op diverse aspecten van bijenhouderij. We zullen dieper ingaan op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en technieken die van invloed zijn op het welzijn van bijen en honingbijen in het bijzonder. Daarnaast zullen we praktische vaardigheden bespreken, variërend van honingproductie en -oogst tot het voorkomen van bijenziekten en plagen.

De studiedagen bieden een platform om ervaringen uit te wisselen en te leren van andere imkers. We moedigen interactie en open discussies aan, zodat we gezamenlijk kunnen streven naar gezonde bijenpopulaties en duurzame bijenteeltpraktijken.

Of je nu een doorgewinterde imker bent of net begint aan de bijzonder hobby, deze studiedagen zullen je voorzien van waardevolle inzichten, praktische kennis en inspiratie om je handelingen naar een hoger niveau te tillen.

Fysiek en digitaal

De studiedagen zijn verdeeld in de fysieke versies en de digitale versies. De digitale studiedagen (webinars) zijn interessante presentaties die vanuit huis te volgen zijn. Bekijk het overzicht van geplande webinars.
Bij de fysieke studiedagen komen leden en niet-leden fysiek samen op verschillende locaties in het hele land. Tijdens de studiedagen geniet je van verschillende sprekers die je inspireren op relevante onderwerpen, neem je eventueel deel aan diverse workshops en is er wellicht een mogelijkheid om honing en andere bijenproducten te laten keuren door de aanwezige keurmeesters van het Bijkersgilde. Hieronder vind je een overzicht van de geplande fysieke studiedagen.

NBV Koninginnenteeltdag – 27 januari – Soest

Met onder andere presentaties van dr. Jakob Wegener (Duitstalig) en dr. Marie José Duchateau

NBV-studiedag 17 februari – Boskoop

Met onder andere presentaties van dr. Friedrich Pohl en dr. Harmen Hendriksma (WUR)

Ontvang 6x per jaar het vakblad Bijenhouden.