RABO-bank en De Rit steunen de NBV

08-10-2014 RABO-bank en De Rit steunen de NBV

De NBV ontving financiële bijdragen van RABO-bank en De Rit op respectievelijk 18 en 19 september. Voorzitter Jan Dommerholt (rechts op de foto's) nam met genoegen de cheques in ontvangst.

De Rit Blije Bijenactie

Het merk de Rit, onderdeel van Wessanen Benelux,bekend van de biologische ambachtelijke lekkernijen zoals koekjes en snacks, heeft zich ingezet om de bijensterfte in Nederland tegen te gaan.
Voor elk actieproduct van de Rit dat tijdens de Blije Bijenactie is verkocht, werden symbolisch 100 bijen behouden. Daarnaast gaf de Rit via Facebook en een speciale Blije Bijenwebsite tips om zelf bij te dragen aan de instandhouding van onze waardevolle bijenpopulatie. Dat de actie zin heeft gehad, bewijst de check van 7.500 euro die Jeroen Mustert, algemeen directeur van Wessanen Benelux kon overhandigen aan Jan Dommerholt van de NBV. Jan Dommerholt, voorzitter van de NBV, is blij met de cheque: “Met de opbrengst van deze actie kunnen wij imkers helpen bij hun werk. Wij bieden imkers een opleiding, praktijkruimten en een ontmoetingsplek. Zo kan kennis worden overgedragen en gewaarborgd blijven. En dat is essentieel voor de vitaliteit van de bijenpopulatie.” 

Coöperatiefonds RABO-bank Vallei en Eem

Van het Coöperatiefonds van de regional RABO-bank Vallei en Eem ontving de NBV € 10.000 t.b.v. inzet voor de verbetering van de imkerij. Jan Dommerholt (rechts) nam de cheque in ontvangst van Barry van de Lagemaat, directievoorzitter van Vallei en Eem.

Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst waarvoor alle ontvangers van een bijdrage uit het Coöperatiefonds waren uitgenodigd.

 

 

« terug naar het overzicht