Oproep onderzoeksproject Samen Imkeren 2.0

27-05-2022 Oproep onderzoeksproject Samen Imkeren 2.0

Van 2019 tot begin dit jaar liep Samen Imkeren 2.0: een onderzoeksproject binnen het Nationaal Honingprogramma waarin door vijf imkersgroepen op verschillende manieren wordt geïmkerd. Deelnemers aan dit project zijn Stichting De Duurzame Bij, Werkgroep BeeBreed, Werkgroep de Vitale Bij, BD Imkers en Bijen@WUR.

De projectgroep Samen Imkeren 2.0 wil graag in contact komen met imkers die al langere tijd niet behandelen tegen Varroa om hierover in bijeenkomsten ervaringen uit te wisselen en te zoeken naar nieuwe samenwerkingsvormen. Ervaringen zullen worden verwerkt in een brochure over Samen Imkeren 2.0.

Behandelt u niet tegen Varroa?
Stuur dan voor 17 juni 2022 een mail naar albertphmuller@gmail.com (BD Imkers) of voorzitter@duurzamebij.nl of bijen@wur.nl en licht eventueel toe wat u aan speciaals doet om niet te behandelen. Daarna wordt er persoonlijk contact opgenomen.  

Behandelt u nog wel maar heeft u interesse hoe te stoppen met behandelen?
Tijdens de bijeenkomsten willen de deelnemers van Samen Imkeren hun kennis ook graag met u delen. Dus ook als u nog niet behandelt tegen Varroa, kunt u evengoed contact opnemen via bovenstaande mailadressen.

« terug naar het overzicht