Landelijke Open Imkerijdagen 2022 groot succes!

14-08-2022 Landelijke Open Imkerijdagen 2022 groot succes!

Op zaterdag 9 en zondag 10 juli jl. vond de 11e editie van de Landelijke Open Imkerijdagen plaats. Ruim 200 imkers stelden dit weekend hun imkerij open voor het publiek. En niet voor niets, want deze dagen gingen niet onopgemerkt voorbij: maar liefst 30.000 bezoekers vonden dit jaar hun weg naar een imkerij in de buurt!

Veruit de meeste imkerijen, maar liefst 174, waren open op zaterdag. Op zondag waren er 117 imkerijen te bezoeken. De meeste deelnemers openden hun imkerij één dag; 20% van de deelnemende imkerijen was op beide dagen te bezoeken.

De meeste bezoekers zochten informatie over het imkeren of het bijenvolk. Veel van hen bezochten de open dag om meer te leren hoe zij zelf bij kunnen dragen aan het welzijn van bijen in Nederland, maar ook het kopen van honing of interesse in imkercursussen waren reden voor bezoekers om de imkerij in hun omgeving te bezoeken.

Uit de evaluatie blijkt dat 80% van de deelnemers van plan is volgend jaar weer mee te doen. Deelnemers waren over het algemeen heel tevreden over de informatie en ondersteuning vanuit de NBV, maar hebben ook aangegeven waar verbeterslagen gemaakt kunnen worden. Het benutten van meer informatiekanalen, het bereiken van meer publiciteit in de landelijke pers en vroegtijdige en duidelijke informatievoorziening richting de deelnemers zijn de meest genoemde. Uiteraard neemt de NBV deze feedback mee naar volgend jaar.

Al met al kijkt de NBV terug op een geslaagd evenement!

Één van onze imkers is tijdens zijn open dag door de lokale pers bezocht. Kijk hier voor het fimpje!


Hieronder volgt een kleine impressie van de LOI 2022, mogelijk gemaakt door diverse deelnemers (waarvoor dank!):

 

   
 

 

 LOI 2022 Heeswijk Dinther - Peter & Marja van der Pol  
   
   
 LOI 2022 - Vereniging Amstelland  
   
   
   
   
 LOI 2022 - Tijnje  
   
   
LOI 2022 Arnhem - Leen van 't Leven LOI 2022 Nijkerk - Johan Vrielink
   
 
LOI 2022 Benningbroek - Dick Waalboer LOI 2022 Apeldoorn - Ab Tromp
« terug naar het overzicht