HOPE XXL reikt bijenkasten uit aan jonge imkers

15-04-2013 HOPE XXL reikt bijenkasten uit aan jonge imkers

Op zaterdag 20 april reikt HOPE XXL twintig bijenkasten uit aan twintig jonge imkers. De Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) en de jongerenorganisatie HOPE XXL willen hiermee een bijdrage leveren aan groei van de bijenpopulatie na de grote bijensterfte de laatste jaren.  

Burgemeester Zomerdijk van Duiven, die zelf imker is, zal de ceremonie openen. De leden van HOPE XXL lichten vervolgens toe waarom zij jonge imkers een steuntje in de rug willen geven. De jongste imker die een bijenkast krijgt uitgereikt is 12 jaar.

De twintig imkers zijn aangesloten bij de NBV. Deze vereniging wil het houden van bijen in Nederland bevorderen en bijdragen aan het verbeteren van de leefomgeving voor bijen. Bijen zijn van groot belang voor de bestuiving van bloeiende planten. Onze tuinbouwgewassen zoals allerlei soorten fruit en groenten is voor 70% afhankelijk van het bestuivingswerk van honingbijen. Ze zijn dus erg belangrijk voor het ecosysteem en voor de mens.

HOPE XXL ontwikkelt met jongeren wereldwijd een nieuwe visie op de toekomst, beschreven in de ‘Liemers List’. De komende jaren ontwikkelt HOPE XXL de wereldwijde Liemers List en presenteert deze aan de Verenigde Naties in New York. Naast de reis richting de Verenigde Naties wil HOPE XXL ook in Nederland een duurzame samenleving bevorderen volgens de gedachte ‘think global, act local’. HOPE XXL is vier jaar geleden begonnen in de Liemers.

« terug naar het overzicht