Erekorfje voor Willem van Erk

23-01-2019 Erekorfje voor Willem van Erk

 

Eind vorig jaar kreeg Willem van Erk (foto rechts) het erekorfje uitgereikt uit handen van NBV voorzitter Bert Berghoef. De hoogste onderscheiding van de NBV komt hem toe vanwege zijn grote inzet voor de bijenhouderij. Willem is meer dan tien jaar voorzitter geweest van de afdeling St. Ambrosius in Veldhoven en van de groep Zuidoost-Brabant. Op 24 januari legde hij zijn bestursfunctie bij de afdeling neer.

Willem heeft een grote staat van dienst. Tijdens zijn bestuursjaren groeide de afdeling van 15 naar ruim 60 leden. Dankzij zijn inspanningen beschikt Veldhoven over een verenigingsgebouw en is er een openbaar toegankelijke bijentuin aangelegd. Sinds 2017 is hij NBV-ledenraadslid.

Willem van Erk organiseert niet alleen de cursus, hij is ook een van de praktijkleraren. Het organiseren van de cursus en de praktijklessen zal hij voortzetten. Dankzij zijn uitgebreid netwerk en heeft hij ervoor kunnen zorgen dat biodiversiteit weer op de agenda staat bij de gemeente Veldhoven. Dit heeft er in geresulteerd dat bermen en akkerranden worden ingezaaid met een bijen en vlindervriendelijk mengsel en het maaibeleid is aangepast. Verder worden we de laatste jaren veel gevraagd op markten, braderieen en voor het geven van voorlichting aan groepen en scholen. Willem is een van de medeorganisatoren en neemt ook een deel van de voorlichting voor zijn rekening.

 

« terug naar het overzicht