Corona/COVID-19: maatregelen binnen de NBV

12-03-2020 Corona/COVID-19: maatregelen binnen de NBV

De NBV adviseert de lokale verenigingen om hun evenementen voorlopig op te schorten in verband met de verdere verspreiding van het Corona-virus. Onderstaand bericht is verzonden aan de besturen van de lokale verenigingen:

 

Geachte besturen van de lokale verenigingen,

 

De afgelopen dagen volgen nieuwe adviezen en maatregelen rondom het voorkomen van het verder verspreiden van het Corona-virus zich op.

Hoewel het RIVM op dit moment nog niet pleit voor het landelijk uitbreiden van de strengere “Brabantse” maatregelen (volledig afgelasten van alle evenementen), worden evenementen waarbij veel of kwetsbare personen samenkomen op dit moment massaal afgelast.
Gister, 11 maart 2020, heeft de World Health Organization opgeroepen om snel strengere maatregelen te nemen om de verspreiding en gevolgen van het Corona-virus tegen te gaan. Mede gezien de aanwezigheid van kwetsbare personen binnen de verenigingen, willen wij dit advies van de WHO volgen. Op basis hiervan adviseren wij u dan ook om uw evenementen zoals ALV’s, workshop- of sprekersbijeenkomsten voorlopig geen doorgang te laten vinden.

In het vertrouwen u hiermee voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd.

Hartelijke groet,

 

Bert Berghoef,

voorzitter

« terug naar het overzicht