Bijengezondheidsspecialisten geslaagd

10-05-2013 Bijengezondheidsspecialisten geslaagd

Vrijdagavond 10 mei ontvingen 27 van de 36 gestarte deelnemers aan de cursus specialist bijengezondheid hun diploma in het Bijenhuis in Wageningen. Drie cursisten doen nog herexamen. Niet iedereen was in de gelegenheid de reis naar het Bijenhuis te maken. De geslaagden die er wel aanwezig waren kregen de felicitaties van NBV-voorzitter Jan Dommerholt (staand rechts - foto redactie Bijenhouden) en van cursusorganisator Wim van den Oord (rechts gehurkt) en ontvingen hun officiële NBV-diploma.

De cursus bijengezondheid werd in 2006 voor het laatst gegeven. Gezien de ontwikkeling in de bijenhouderij, waarbij steeds meer de invloed van de imker nodig is om volken in leven te houden, is de verwachting dat de frequentie wel zal toenemen.

Op zaterdag 13 oktober oktober 2012 begon de groep met een introductiedag en taakverdeling. Ze kwamen vervolgens maandelijks een dag bijeen. Drie dagen stonden in het teken van steeds drie docenten die de verschillende onderwerpen voor het voetlicht brachten. Febrauri stond in het teken van presentaties van de cursisten en in maart volgde het examen.

In het tijdsschirft Bijenhouden van juni '13 zal uitvoeriger op de cursus en de gediplomeerden worden ingegaan.

Meer informatie over de cursus

 

 

 

« terug naar het overzicht