Afdeling Horst ontvangt Koninklijke Erepenning

18-12-2015 Afdeling Horst ontvangt Koninklijke Erepenning

Jan Schrage (l) neemt de koninklijke erepenning in ontvangst van burgemeester Cees van Rooij.Imkervereniging Horst en omstreken ontving tijdens haar jaarlijkse Ambrosiusviering op 12 december j.l. vanwege haar 100-jarig bestaan de Koninklijke Erepenning. Burgemeester Cees van Rooij van de Gemeente Horst aan de Maas reikte hem uit. Van Rooij memoreerde in zijn toelichting dat de vereniging een belangrijke plaats heeft binnen de gemeenschap waar het gaat om aandacht voor bijen, hun leefomgeving en de economie.

Enorme waardering 

De imkervereniging, bij monde van haar voorzitter Jan Schrage, ziet deze onderscheiding als een enorme waardering voor het werk van haar leden de afgelopen eeuw. De onderscheiding draagt hij daarom op aan alle leden. Ook ziet Schrage de onderscheiding als impuls om met nog meer energie door te gaan op de ingeslagen weg.

'Samen voor bijen'

Het Symposium ‘Limburgers bijeen voor Bijen’ in oktober 2015 liet zien dat Limburg de ingeslagen weg aanspreekt. De uitvoering onder de noemer ‘Samen voor bijen’ is in volle gang als onderdeel van het Kenniscentrum Natuur & Leefomgeving. Citaverde Bedrijfsopleidingen in Horst trekt het project. Partners zijn onder andere Vlinderstichting, Food4Bees, BTL advies, Attractiepark Toverland en de imkers. De toekenning van de Koninklijke Erepenning is prachtige afsluiting van een mooi en vruchtbaar jubileumjaar. 

« terug naar het overzicht