Bekijk profiel

Activiteiten

Activiteiten

MEI

06-05-2023
Beemster Bijenmarkt 2023 en Imkersdag

Algemene informatie over de vereniging

Algemeen

Welkom bij Imkervereniging Haarlem en omstreken, de thuishaven voor imkers uit de regio Zuid-Kennemerland.
 
Bijeenkomsten
Onze vereniging heeft Stayokay Haarlem, (Jan Gijzenpad 3 te Haarlem) als thuisbasis, waar we maandelijks bijeenkomsten organiseren met diverse thema’s, variërend van zwermscheppen tot het bestrijden van de Aziatische hoornaar en varroamijt. Naast informatieve sessies bieden we ook praktische activiteiten aan, zoals workshops fotografie en zalf maken. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Bezoek dan ons blog “Imkerij Haarlem” op onze website http://www.imkerijhaarlem.nl en meld u aan voor updates.
 
Opleidingen
Elk jaar organiseren we een basiscursus bijenhouden op onze verenigingsstand, direct naast Stayokay.  Voor meer informatie en aanmelding kun je terecht op de website van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV).
https://cursus.debijenhouders.nl/cursussen/basiscursus-imkeren/ODsgeXw8Tq#info
 
Daarnaast bezoeken onze imkers verschillende markten en scholen om geïnteresseerden te informeren.
 
Locaties en Materiaal
Als vereniging beheren we meerdere locaties waar beginnende imkers hun eerste ervaringen kunnen opdoen. Bovendien stellen we imkermateriaal beschikbaar voor onze leden, zoals een wassmelter en een honingslinger.
 
Bijenzwerm melden
Onze imkers zijn ook actief betrokken bij het scheppen van bijenzwermen. Tijdens het zwermseizoen beheren we een zwermmeldnummer (06-312 445 91) waarop zwermen in de regio gemeld kunnen worden. Dit nummer is gekoppeld aan 80 imkers verspreid over Kennemerland.

Let op! Voordat u zich meldt voor een bijenzwerm, zorg ervoor dat het geen hommels of wilde bijen zijn. Hommels worden vaak aangetroffen in vogelnestkastjes, terwijl wilde bijen nestholten in de grond maken. Deze bijen zijn onschadelijk en niet gevaarlijk. Een echte bijenzwerm hangt vaak aan een tak en bestaat uit enkele duizenden bijen. Raadpleeg google of een zoekkaart voor hommels voor meer informatie over veel voorkomende hommelsoorten.

Contactgegevens

Naam

Haarlem

Postcode

2022 DG

Plaats

Haarlem

Provincie

Noord-Holland

Email adres

secretaris@imkerijhaarlem.nl

Website

http://www.imkerijhaarlem.nl

Contactinformatie

Imkervereniging Haarlem e.o.

secretaris@imkerijhaarlem.nl