Bekijk profiel

Activiteiten

Activiteiten

MEI

06-05-2023
Beemster Bijenmarkt 2023 en Imkersdag

Algemene informatie over de vereniging

Algemeen

Organisatie

Zwermen scheppen

Bij de imkervereniging Haarlem e.o. zijn een aantal imkers actief bij het scheppen van bijenzwermen.

U kunt een van deze imkers bereiken door het zwermteam telefoonnummer te bellen:

06-312 445 91

 Alvorens u zich meldt voor een bijenzwerm, weet zeker dat het niet hommels zijn of wilde bijen. Hommels worden vaak in vogelnestkastjes aangetroffen. Wilde bijen kunnen nestholten in de grond, onder de stoep, maken. Deze bijen zijn onschadelijk en ongevaarlijk. . Een echte bijenzwerm hangt vaak aan een tak o.i.d. en bestaat uit enkele duizenden bijen!

Onderstaande zoekkaart voor hommels geeft u meer informatie over veel voorkomende hommels. Het beste kunt u de hommels hun gang laten gaan. Eind september verlaten de bevruchte jonge koniginnen het nest en gaan overwinteren. De rest van het volk sterft en verdwijnt.

 
Publiekspresentaties bijenhouden

Op twee plaatsen bieden wij belangstellenden de gelegenheid om een bijenstal te bezoeken.

In Haarlem staat in de stadskweektuin, bij het Natuur en Milieu Educatiecentrum Ter Kleef, aan de Kleverlaan een fraaie bijenstal. Hier kunnen bezoekers, beschermd door glas, een kijkje nemen bij de bijenkasten. Wij verzorgen hier in samenwerking met de gemeente Haarlem een excursieprogramma voor scholen.

In Heemstede staat op het terrein van de kinderboerderij ‘Het Molentje’ een bijenhuis met expositieruimte. In deze expositieruimte staat een transparante bijenkast, waarin het bijenleven van alle kanten is te bewonderen. Pim Lemmers beheert deze locatie.

Wilt u op de hoogte blijven van onze acvtiviteiten?

De imkervereniging Haarlem heeft een blog ” imkerij Haarlem“. U kunt zich voor deze blog aanmelden. Bezoek daarvoor dit blog.

Contactgegevens

Naam

Haarlem

Plaats

Haarlem

Provincie

Noord-Holland

Email adres

secretaris@imkerijhaarlem.nl

Website

http://www.imkerijhaarlem.nl

Contactinformatie

Imkervereniging Haarlem e.o.

secretaris@imkerijhaarlem.nl