Bekijk profiel

Nieuws

Nieuws

Kosten en baten
Schenkingen en stortingen

Via ING bankrekening nummer NL 72 INGB 000 505 1842, ten name van Imkersvereniging Waterland, t.a.v. de Penningmeester, Postjeskade 47/1 1058DG  Amsterdam.

Bijdrage aan de afdeling 

De contributie aan de IVW bedraagt 25 € per persoon, deze wordt geind samen met de 60 € contributie aan de NBV. Voor aanmelden kies Amsterdam-Noord: Waterland. Naast de contributie vraagt de IVW voor het plaatsen van (bevolkte of lege) bijenkasten en opslag op het Bijenpark Waterland 5 € per kastruimte. Voor plaatsing op de dependances bepaalt de verantwoordelijke imker de contributie.

Lidmaatschap NBV/IVW

Ieder lid van een plaatselijke afdeling is gewoonlijk ook lid van de NBV. Naast de diensten van de NBV (onder meer het blad Bijenhouden), bestaan de diensten van NBV afdeling Amsterdam-Noord (Imkersvereniging Waterland (IVW) uit:

  • het bijwonen van de afdelingsvergaderingen (2 maal per jaar)
  • mogelijkheid tot deelname aan activiteiten van de afdeling, als open dagen, tuinwerkdagen, overlarfdagen, reizen naar drachtgebieden, etc.
  • het volgen van cursussen
  • ondersteuning door ervaren imkers op het bijenpark en de dependances
  • mogelijkheid tot plaatsing van volken op Bijenpark Waterland
  • gebruik van honingslinger en wassmelter in het Clubhuis op het Bijenpark

Basiscursus Bijenhouden

Bij beschikbaarheid van leraren Bijenteelt worden orientatie- en beginnerscursussen gegeven. De cursus in seizoen 2014 is volgeboekt. Deze bestaat uit een theorie-gedeelte en een praktijkopleiding, die ook in aparte modules te volgens zijn. De volledige cursus bestaat uit 4 tot 7 bijeenkomsten in de lokalen van de schooltuinen op het J.H. van Heekpad 3 en 10 tot 20 bijeenkomsten op Bijenpark Waterland (bereikbaar via Tuinpark Wijkergouw).

Taakverdeling

Imkersvereniging Waterland is een kleine, maar actieve afdeling van de NBV in Amsterdam-Noord. Wij hebben als vereniging verschillende werken onder handen. Wil je ook actief zijn, neem dan contact op met het secretariaat.

Bijenpark Waterland

Clubhuis

Parkbeheer en tuinwerk

Biotoopverbetering in de omgeving

Gezamenlijke bijengezondheidsbevordering

Cursussen

Basiscursus

Projecten voor gevorderden

Koninginnenteelt

Dependances 

Plaatsing volken op de standplaats van een ervaren imker

Vereniging

voorzitter

secretaris

penningmeester

Activiteiten

Activiteiten

MEI

06-05-2023
Beemster Bijenmarkt 2023 en Imkersdag

Algemene informatie over de vereniging

Algemeen

Amsterdam-Noord: WATERLAND
 

Bijenpark Waterland

Onze bijentuin is gevestigd op het adres Wijkergouw 30, 1023 NX Amsterdam. Bijenpark Waterland is toegankelijk via Tuingroep Wijkergouw, bereikbaar via de IJdoornlaan en Zuiderzeeweg (afslag s115) naar de grote parkeerplaats Wijkergouw of via Schellingwoude schuin tegenover de boerderij op nummer 30. Een landelijke stads-wandeling gaat door deze en 5 andere volkstuincomplexen in Amsterdam-Noord. Buiten het seizoen en na zonsondergang zijn de terreinen in de regel afgesloten.

Bijenpark Waterland

Contactgegevens

Naam

Waterland

Straat en huisnummer

Zuiderzeepark t/o 54

Postcode

1024 MG

Plaats

Amsterdam-Noord

Provincie

Noord-Holland

Email adres

fafurstner@xs4all.nl

Telefoonnummer

06 4104 1212

Contactinformatie

Imkersvereniging Waterland secretarisF.A. FurstnerStichtstraat 291079 RB Amsterdam06 4104 1212Bijenpark Waterlandterrein Tuinpark Wijkergouwentree Zuiderzeepark t/o 54 nabij 1024 MG Amsterdam-Noord

Lokalen Schooltuincomplex

J.H. van Heekpad 3

1024 BD Amsterdam-Noord
fafurstner@xs4all.nl