Zeer geslaagde Open Imkerijdagen

14-07-2014 Zeer geslaagde Open Imkerijdagen

Op 12 en 13 juli vond voor de vijfde achtereenvolgende keer de Landelijke Open Imkerijdagen plaats. Het merendeel van de 260 locaties liet weten een zeer geslaagd evenement achter de rug te hebben. Dat was mede te danken aan het uitstekende weer. Er was heel veel interesse van de bezoekers, zowel volwassenen als kinderen. Ook veel cursisten die dit jaar zijn begonnen met de basiscursus bijenhouden maakten een rondje langs verschillende imkers om het reilen en zeilen bij anderen 'te proeven'. Er konden ook de nodige nieuwe cursisten worden ingeschreven. De honing vloeide rijkelijk uit de honingslingers. Menig bezoeker ging met een potje verse honing naar huis.

Bezoekers kregen op elke locatie het verhaal over de honingbijen te horen, maar de presentaties en aanverwante zaken over bijenhouden verschilden aanzienlijk. De een had een ijskraam met honingijs uitgenodigd, de ander had een heel programma voor de jeugd opgezet. 

Een reactie van de deelnemer uit Vianen, waar ongeveer 300 mensen een bezoek brachten:
"We zitten moe maar voldaan in de tuin na te genieten van onze open dag. Een zeer geslaagde dag, het weer zat mee. We hebben veel bezoekers gehad, veel gezinnen met kinderen. De tuin stond er prachtig bij, er was veel te bewonderen en de bijtjes hebben zich bijzonder rustig gehouden. Iedereen met een goed gevoel weer naar huis, natuurlijk met een zakje met bijenbloemenzaad."

Wie droegen bij aan het slagen van dit weekend? >>

Beeldimpressie afkomstig van verschillende deelnemers

Oosterstreek  Leusden - foto Mieke Spetter  Leusden - foto Mieke Spetter 
 Leusden - foto Carel Raaijen  IJsselstein  Zutphen
 Enschede  Wijk bij Duurstede  foto: Carel Raaijen
Hazerswoude

foto geheel boven: Leusden - Carel Raaijen

« terug naar het overzicht