Vervoersverboden ingetrokken

10-11-2014 Vervoersverboden ingetrokken

Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken heeft de vervoersverboden voor bijen in Zuidlaren-Hoogezand-Sappemeer en Exloo ingetrokken. Uit een screening is gebleken dat er in deze gemeenten niet langer sprake is van een besmetting met Amerikaans Vuilbroed (AVB). Daarmee zijn alle vervoersverboden voor bijen opgeheven.

Eind augustus zijn in de gemeenten Zuidlaren-Hoogezand-Sappemeer en in Exloo, gemeente Borger-Odoorn, onder bijen uitbraken van Amerikaans vuilbroed geconstateerd. Om verdere verspreiding van deze voor bijen besmettelijke ziekte te voorkomen, is op 1 september respectievelijk 5 september een vervoersverbod ingesteld binnen en vanuit de in deze regelingen beschreven gebieden.

Uit een screening is gebleken dat er in de gemeenten Zuidlaren-Hoogezand-Sappemeer en in Exloo, gemeente Borger-Odoorn, niet langer sprake is van een besmetting met Amerikaans vuilbroed. De regelingen van 1 en 5 september worden daarom ingetrokken. De intrekking zal voor wat betreft de Tijdelijke regeling vervoersverbod bijen Zuidlaren-Hoogezand-Sappemeer 2014 terugwerken tot en met 18 oktober. Voor wat betreft de Tijdelijke regeling vervoersverbod bijen Exloo 2014 werkt deze regeling terug tot en met 1 november.

Lees het bericht in de Staatcourant

« terug naar het overzicht