Vacature Bijenlector (Bijenmakelaar)

04-05-2015 Vacature Bijenlector (Bijenmakelaar)

In het kader van het Actieprogramma Bijengezondheid is vastgesteld dat er een bijenmakelaar moet worden ingesteld. Deze makelaar vormt een schakel tussen de beschikbare wetenschappelijke kennis enerzijds en alle partijen die betrokken zijn bij bijen en bijenhouderij. Dit zijn opleiders, imkerorganisaties, landbouw, bedrijfsleven, overheden, natuurbeschermingsorganisaties en terreinbeheerders.

De rol van bijenmakelaar wordt ingevuld door een lector bijengezondheid bij Hogeschool van Hall Larenstein. De lector en het bijbehorende lectoraat gaan deel uit maken van het Applied Research Centre (ARC) van de organisatie-eenheid Animals & Business.
De algemene doelstelling van het lectoraat is de bevordering van bijengezondheid en een gezonde bijenstand (zowel honingbijen als wilde bijen) vanuit het groene onderwijs in samenwerking met de imkerorganisaties en alle andere belanghebbenden.

De lector Bijengezondheid (Bijenmakelaar) is een spin in het web tussen onderzoek, docenten in het groene onderwijs (Hbo en Mbo), trainers van cursussen van onder meer imkeropleidingen, landbouw, natuurbeschermingsorganisaties, overheden en terreinbeheerders. Deze stakeholders worden via twee, deels samenvallende, kenniskringen aan elkaar verbonden. Eén kenniskring richt zich met name op drachtplantbevordering, de focus van de andere kenniskring is met name op bijengezondheid. Deze door de lector geleide kenniskringen dragen bij aan het samenbrengen van (nu nog versnipperde) kennis, kenniscirculatie tussen onderwijs, onderzoek en praktijk en een verbetering van het onderwijs op het gebied van bijengezondheid. Centraal staat ook het bevorderen van samenwerking tussen alle betrokkenen.

Reageren vóór 31 mei 2015.

Lees de volledige vacature >>

« terug naar het overzicht