NBV Erekorfje voor Bert Willigenburg

21-02-2019 NBV Erekorfje voor Bert Willigenburg

 

NBV penningmeester Bert Willigenburg (op foto rechts samen met zijn vrouw), kreeg op 19 februari van voorzitter Bert Berghoef het erekorfje overhandigd. Dat gebeurde in Beilen, voorafgaand aan de regionale bijjeenkomst 'NBV 't land in'.

Voor de gelegenheid waren bekenden uit de imkerij uitgenodigd waar Bert Willigenburg al vele jaren mee samenwerkt in talloze functies, waaronder bestuurder van het grensoverschreidende NoN Bijeen. 

Het erekorfje ontving hij voor zijn grote inzet voor de landelijke vereniging. Begin april 2019 komt een einde aan zijn NBV bestuurslidmaatschap. Sinds april 2008 maakt hij daarvan deel uit en vanaf april 2009 als penningmeester. 

Voorzitter Berghoef roemde Bert Willigenburg om zijn tomeloze energie en zijn bereidheid om overal waar nodig was aanwezig te zijn. De vereniging gaat Bert zeer aan het hart. Hij nam direct het initiatief om interim voorzitter te worden toen dat nodig was. In de maanden dat het toenmalige verenigingsgbouw Het Bijenhuis grondig werd verbouwd heeft hij vele dagen besteed als bouwopzichter, verhuizer en klussenhulp. 

Naast al zijn werkzaamheden voor de NBV is Bert Willigenburg nog volop actief voor Friesland Campina. Daarnaast houdt hij ongeveer zestig bijenvolken. In april neemt hij afscheid van het NBV. 

Bert wordt als penningmeester opgevolgd door bestuurslid Jan Bruurs uit Veere (Zeeland). 

 

Impressie van de laatste bestuursjaren van Bert Willigenburg.

« terug naar het overzicht