NBV ‘communicatieman’ Frank Moens zet punt achter zijn loopbaan

17-05-2021 NBV ‘communicatieman’ Frank Moens zet punt achter zijn loopbaan


Actief als NBV vrijwilliger binnen de commissie Communicatie en als secretaris bij de afdeling Baarn stelde Frank regelmatig kritische vragen of gaf gedegen advies en tips omtrent diverse communicatievraagstukken. Frank: een bevlogen imker, een actief en betrokken lid en bijna 30 jaar ervaring als projectleider en plaatsvervangend directeur bij de Bomenstichting. De NBV besloot hem begin 2012 in huis te halen om de NBV op diverse facetten te kunnen ondersteunen en professionaliseren. Per 1 juli aanstaande, bijna tien jaar later, zal Frank zijn loopbaan stoppen en gaan genieten van zijn welverdiende pensioen.

In de afgelopen tien jaar heeft Frank zich vooral op communicatief vlak ingezet voor de NBV. Zo had hij een actieve rol in de organisatie van de Landelijke Open Imkerijdagen, vernieuwde de NBV website en timmerde hier constant aan én gaf elke maand de digitale nieuwsbrief Imkernieuws vorm. De totstandkoming van social media, (door)ontwikkeling van het blad Bijenhouden en al het corporate promotiemateriaal,  contact met de pers, realisatie van de webshop, opzet en samenwerking BijenBlog met Ben Som de Cerff en zo kunnen we nog even doorgaan...

En dan hebben we het nog niet over zijn inhoudelijke bijdrage buiten de communicatie om. Hij was mede gesprekspartner c.q. afgevaardigde vanuit de NBV in de Bijenstrategie en Nederland Zoemt,  ging het gesprek aan met diverse gemeenten, participeerde vanuit het bureau in diverse projecten zoals zonneparken, Bijenkennisnet en de start en realisatie van het netwerk Ambassadeurs Biodiversiteit samen met Aat Rietveld.

Last but not least: als collega was Frank een waardevolle aanvulling van het team: positief kritisch, oog voor detail en tegelijkertijd realistisch. Betrouwbaar, eerlijk, recht door zee en nooit alleen aandacht voor de taak, maar ook voor de persoon.

« terug naar het overzicht