Nadine Schalk nieuwe NBV-verenigingsmanager

13-09-2018 Nadine Schalk nieuwe NBV-verenigingsmanager

 

Per 13 september is Nadine Schalk (32) in dienst van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging. Daarvoor werkte ze tien jaar in een grote organisatie voor kinder- en jeugdpsychiatrie en was lid van de ondernemingsraad, waarvan sinds twee jaar als vicevoorzitter.

Sinds 2016 is Nadine actief als imker. Ze volgde diverse opleidingen op het gebied van bijenproducten en apitherapie in binnen- en buitenland en sinds begin dit jaar was ze actief als bestuurslid bij de NBV. Haar interesse voor de bijen is ontstaan door het feit dat het bijenhouden raakvlakken heeft met bijzonder veel aspecten van het leven; de natuur, ons voedsel, de landbouw, onze gezondheid en als laatste maar zeker niet op de laatste plaats, het sociale vlak.

Nadine: “Mijn ambitie binnen onze vereniging ligt bij het verder bouwen aan een professionele en prettige organisatie. Ik waardeer de NBV als leidende imkervereniging, met een sterk netwerk van lokale afdelingen. Een vereniging waar honderden vrijwilligers actief zijn, die samen met duizenden leden de bijenhouderij van Nederland dragen. De van oudsher aanwezige kennis en kunde, gecombineerd met een grote groep nieuwe generatie imkers - veelal niet ’van huis uit’ opgegroeid met het houden van bijen - is een combinatie die ons ’goud’ in handen geeft. De verschillende visies en specialisaties binnen de bijenhouderij geven ons ruime mogelijkheden samen te werken aan de toekomst van de vereniging. De NBV voorziet haar leden en afdelingen van de benodigde informatie en voorzieningen. Daarmee hebben zij hun handen vrij om te kunnen imkeren en ambassadeurs van het bijenhouden en onze vereniging te zijn. Wanneer we daarbij de beste kwaliteit imkeropleidingen van Nederland bieden, deelnemen in (inter)nationale onderzoeken en innovaties en verbinding blijven maken met elkaar, verenigingen en organisaties om ons heen, zijn we volgens mij een prettig en vitaal bijenvolk.

Ik kijk er naar uit met u van gedachte te wisselen over al hetgeen dat bij het bijenhouden en bij de NBV komt kijken. Neem gerust contact met mij op via nadine@bijenhouders.nl. Ik hoop u te ontmoeten!”

 

« terug naar het overzicht