Erekorfjes voor Van de Boogaert, Kruit en Stoter

23-04-2016 Erekorfjes voor Van de Boogaert, Kruit en Stoter

Vast onderdeel van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering is de uitreiking van erekorfjes. Leden die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de vereniging komen hiervoor in aanmerking. Het erekorfje is de hoogste onderscheiding in de vereniging. 

foto linksboven: Jan Kruit (l) heeft het erekorfje ontvangen van NBV voorzitter Jan Dommerholt.
Mia en Mart van de Boogaert worden toegesproken door Hein Kohlman, voorzitter van de afdeling Weert.

Op 23 paril 2016 ontvingen Mart van de Boogaert (Weert), Jan Kruit (Ter Apel) uit handen van voorzitter Jan Dommerholt het korfje. Albert Stoter (Apeldoorn) kon niet aanwezig zjin wegens cursusverplichtingen.

Mart van de Boogaert en zijn vrouw, Mia, werden na de overhandiging toegesproken door afdelings voorzitter van Weert: Hein Kohlmann. "Je ervaart pas wat een hoeveelheid werk Mart heeft verzet als je een aantal taken van hem overgenomen", aldus Kohlman. "Op Mart en Mia kon je rekenen."

Jan Kruit is al jaren een vaste, zeer betrouwbare Bijengezondheidscoördinator in zijn regio. Dat heeft hij o.a. bewezen bij de uitbrak van Amerikaans vuilbroed in 2014/2015. Daarnaast is hij honingkeurmeester en secretaris van de afdeling in zijn woonplaats.

Albert Stoter is grondlegger en redacteur van Imkerpedia, de digitale bijenencyclopedie. Imkerpedia is een kennisbron voor veel imkers en belangstellenden. Stoter is ook leraar bijenteelt. Tijdens de uitreiking moest hij vanwege docentverplichtingen verstek laten gaan. Op een later tijdstip krijgt het erekorfje uitgereikt.

« terug naar het overzicht