Cursus: Basiscursus ImkerenVol

Aantal plaatsen: 8
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 250,00
Start datum: 11-01-2023
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Beemster e.o.
Contactpersoon:Marianne Eekhof <marianne-eekhof@hotmail.nl>
Cursuslocatie:Nekkerweg, 37, 1461LC, Z.O.Beemster
Tel:0637193110
NBV Diploma

Basiscursus imkeren

De cursus wordt gegeven in 2 kleine groepen van elk 4 cursisten en bestaat uit  6 theorielessen, 10 praktijklessen en 1 examen.
De theorielessen worden gegeven op woensdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur op de kinderboerderij in Purmerend.
Deze lessen worden gegeven a.d.h. van PowerPoint, die na afloop aan de cursisten wordt toe gezonden en we  maken  gebruik van het nieuwe theorieboek van de NBV "Honingbij en Bijenvolk". 

De praktijklessen worden  gegeven in de Z.O.Beemster op de woensdagavonden van 18.30 tot 20.30 uur, op een paar lessen uitgezonderd. Tijdens de praktijklessen maken we gebruik van het praktijkboek "Basiscursus Bijenteelt" van de NBV.
Per 2 cursisten werk je in een bijenvolk. Imkermateriaal en bijenkappen zijn aanwezig in de bijenstal.
Alle aspecten om zelf een bijenvolk te kunnen verzorgen komen tijdens de cursus aan de orde en we gaan natuurlijk ook honing slingeren. En omdat de cursus in een kleine groep wordt gegeven heeft bijenteeltleraar Marianne en mentor Erica alle tijd en aandacht voor alle cursisten, zodat deze goed begeleid worden.

Tijdens de praktijkcursus krijg je, indien gewenst, een bijenvolkje mee naar huis. Je dient zelf voor een plek en een kast te zorgen. Ook ben je een jaar lang gratis lid van de NBV en van Bijenteeltvereniging Beemster en Omstreken en krijg je 6x per jaar het blad Bijenhouden in de bus.

De cursus wordt afgesloten met een beoordeling van de praktijklessen en een theorie-examen. Als deze positief zijn beoordeeld krijgt de cursist het officiële diploma van de NBV uitgereikt.

De kosten van de cursus is 250 euro, inclusief de lesmappen.

Heeft u nog vragen, mail marianne-eekhof@hotmail.nl


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.