Cursus: Basiscursus ImkerenWachtrij

Aantal plaatsen: 8
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 180,-
Start datum: 07-02-2023
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Eindhoven - St.Ambrosius
<bijambrosius@gmail.com>
Cursuslocatie:Loostraat 9, 5641JR, Eindhoven
Routebeschrijving:De bijentuin St. Ambrosius ligt achter tuincentrum de Collse Waterlelie en is te bereiken via het zandpad tussen huisnummers 7 en 9.
Tel:06-49124446
NBV Diploma

Basiscursus Imkeren 2023

Welkom bij de basiscursus bijen houden georganiseerd door de imkersverenigingen St. Ambrosius Veldhoven en Eindhoven. De cursus is bedoeld voor beginnende imkers die nog geen of weinig ervaring hebben met het houden van bijen. Na afloop ben je in staat om succesvol een bijenvolk te verzorgen. We volgen het bijenjaar van januari t/m september in 8 theorielessen en ongeveer 8 praktijklessen. We hopen de theorielessen deze winter weer fysiek te kunnen geven en niet online.

Theorielessen in Veldhoven en praktijklessen in Eindhoven

De theorielessen zijn op de dinsdagavond en beginnen om 19:30u. Eind maart, begin april, starten de praktijklessen die worden gegeven in de bijentuin van St. Ambrosius Eindhoven. Alle praktijklessen worden gegeven door ervaren praktijkassistenten onder begeleiding van de bijenteeltleraar.

De praktijklessen in Eindhoven worden veelal op zondagmiddag gegeven. De lessen duren ongeveer 2 uur. Soms is het noodzakelijk om van dit schema af te wijken vanwege specifieke handelingen die gedaan moeten worden om reden van de ontwikkelingen in de bijenvolken of door de weersomstandigheden.

In de cursus werken we met de in Nederland gebruikelijke spaarkast. We volgen de lessen uit het theorie- en praktijkboek Basiscursus Imkeren uitgegeven door de Nederlandse Bijenhouders Vereniging [NBV].
Gedurende en op het einde van de cursus vinden ook toetsen plaats. Indien aan minimaal 80% van de lessen is deelgenomen en de toetsen met voldoende resultaat zijn afgelegd ontvang je het diploma Basiscursus Imkeren van de NBV.

De cursus is inclusief het theorie- en het praktijkhandboek en koffie of thee op de cursusbijeenkomsten. Bovendien ben je een jaar lang gratis lid van de NBV en ontvang je het blad Bijenhouden.

Tijdens de praktijklessen moet  je zelf voor beschermende kleding zorgen.

Aanmelden voor de cursus kan hieronder op de website van de NBV.


Voor deze cursus is een wachtrij

De cursus is helaas volgeboekt. Met het invullen van onderstaand formulier maakt u uw interesse kenbaar en wordt u toegevoegd aan de wachtrij. Als er een plaats vrijkomt krijgt de eerstvolgende persoon in de wachtrij de mogelijkheid alsnog aan de cursus deel te nemen.

Wachtrij voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots