Cursus: Basiscursus Imkeren

Aantal plaatsen: 12
Aantal plaatsen beschikbaar: 3
Prijs: € 300
Start datum: 13-02-2023
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Zelfstandig
Contactpersoon:Rob Plomp <info@combijn.eu>
Cursuslocatie:nog te bepalen, Westendorp
Tel (1):+31641264494
Tel (2):0653692757
NBV Diploma

 

Bijenhouden: durf jij het aan?

 Durf jij het aan?

De cursus omvat theorie en praktijk.

Theorie

In februari/maart zijn er drie bijeenkomsten voor de bredere kennis rondom bijen en het bijenhouden . Kennismaken met elkaar is daarbij belangrijk naast o.a. de theorie over de materialen die nodig zijn voor het houden van bijen en allerlei bijenwoningen. De praktijklessen starten meestal eind maart. In de week voor de lessen behandelen we de theorie van die lessen of je wordt gevraagd zelf de theorie te bestuderen. Zo kan de opgedane kennis (bijna) direct in de praktijk worden toegepast.

Theorielessen kunnen fysiek of online gegeven worden. Fysiek op dinsdagavond.

Praktijk

Totaal zijn er, verdeeld over het jaar, (ongeveer) 8 praktijklessen. In die praktijklessen leer je alles om zelf een bijenvolk te onderhouden en voor wie dat wil een (of meer) potje(s) honing te slingeren. Wij stimuleren je om tijdens het cursusjaar al te beginnen met het houden van een bijenvolk zodat je de geleerde lessen direct thuis in de praktijk kunt brengen. Praktijklessen zoveel mogelijk op zaterdag.

Speciale les

Eén praktijkles is een privéles bij en met je eigen bijenvolk om alle vragen rondom jouw bijen te beantwoorden. Je bepaalt zelf wanneer je die les wilt. Heb je tijdens de cursus nog geen eigen bijenvolk dan vullen we deze les anders in.

In oktober sluiten we de cursus af met een examen.

Een planning met (ongeveer) vaste data is voor aanvang van de cursus beschikbaar maar de bijen hebben zeker een eigen agenda. Het weer speelt daarbij een grote rol dus afwijkingen zijn mogelijk.

 


Schrijf u in voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots