Cursus: Basiscursus Imkeren

Aantal plaatsen: 15
Aantal plaatsen beschikbaar: 11
Prijs: € 250,--
Start datum: 08-04-2023
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Ruinen e.o.
Contactpersoon:r.l. broekman <roel.l.broekman@gmail.com>
Cursuslocatie:dorpsstraat 68, 7933 pb, pesse
Routebeschrijving:Afslag Pesse N375, dorp inrijden en na de Coop winkel aan de linkerhand en Bouwmateralen Voortman net na de kern Pesse aan de linkerhand. Parkeren rechts op het veldje tegenover de inrit van het de locatie.
Tel:+31631249274
NBV Diploma

Deze basiscursus wordt in Pesse al bijna 20 jaar met succes georganiseerd en de meeste cursisten komen uit een gebied met een straal van 15/20 km rondom Pesse, deelnemers uit de gemeenten Midden Drenthe, Westerveld, De Wolden, Meppel en Hoogeveen.

De theorie voor deze cursus volgt het programma van de onderwijscommissie van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging en is sinds vorig jaar online in verband met de coronacrises.  De resultaten hiervan zij dermate positieff dat wij besloten hebben dit de standaard te laten zijn.

De gang van zaken is het volgende:

U krijgt na betaling van het cursusbedrag de inloggegevens en hebt dan toegang tot het lesprogramma en kunt meteen beginnen met de studie.

Voordelen:

- U kunt de leerstof in eigen tempo bestuderen: 10 onderdelen met in totaal 45 lesse.

- Na elke les een korte toets waarbij 80% van de vragen goed moet beantwoord zijn, hierna kunt u naar

  de volgende les.

- Als alle lessen afgerond zijn is er een afsluitende toets, als deze voldoende is bent u klaar voor de praktijk.

- U kunt een vol jaar inloggen op de cursus en alles doornemen: filmpjes van imkerhandelingen, extra info etc.

Hier na beginnen de praktijklessen, want bijenhouden is veel meer dan de theorie kennen. Belangrijk is u goed op de praktijk voor te bereiden door de stof die in de les aan de orde komt nog weer goed door te nemen.

 

Verder is er voordat de praktijk begint een fysieke kennismaking op de praktijklocatie en wordt er een bezoek aan een imkervakhandel gepland om de nodige materialen aan te schaffen als b.v. beschermende kleding en andere noodzakelijke spullen.

Ook wordt er een whatsapp groep gestart waar men anderling contact kan hebben, ook met de organisatie voor eventuele vragen en/of opmerkingen.

Daarnaast zullen er een aantal zoom meetingen zijn waarin de theorie ook nog besproken gaat worden en waarbij in gegaan wordt op eventuele vragen.

U ontvangt ruim op tijd voordat de praktijk begint een overzicht van de cursusdagen; altijd op de zaterdagmiddag en één keer op een vrijdagavond. Dit overzicht is onder voorbehaoud omdat de bijen zich niet aan onze regels houden, soms moet er worden afgeweken in verband met de weersomstandigheden.

Mochten er vragen zijn: schroom niet om contact op te nemen met de organisator.

Roel Broekman 06 31249274

 

En het examen schriftelijk afgenomen op een avond in de maand oktober.

 

 

 

 

 


Schrijf u in voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots