Cursus: Basiscursus Imkeren

Aantal plaatsen: 15
Aantal plaatsen beschikbaar: 11
Prijs: € 290
Start datum: 14-02-2023
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
A Bee Healthy
Contactpersoon:A. Bayrakdar <info@abeehealthy.com>
Cursuslocatie:Oostbroekweg 15, 3089 KL, Rotterdam
Tel:0613355994
NBV Diploma

Basiscursus Imkeren

Deze cursus is bedoelt voor mensen die meer over de honingbij willen weten en nog geen (of weinig) ervaring hebben met het imkeren. Op het eind van de cursus zijn deelnemers in staat om een eigen bijenvolk te onderhouden en te verzorgen. 

Theorie en praktijk

De cursus bestaat uit 10 theorielessen en 10 praktijklessen. Om voldoende kennis van en werkwervaring met de bijen te krijgen, is deelname aan zowel theorielessen als praktijklessen verplicht. Het theoretische gedeelte wordt afgesloten met een tentamen. De praktijk wordt afgesloten met een praktisch examen, waarna u het landelijk NBV erkende diploma overhandigd krijgt.

Theorielessen

Theorielessen zullen online plaatsvinden (5 avonden).
Tijdens de theorielessen leert u hoe een bijenvolk leeft en verzorgd moet worden. Ook leert u wat het belang is van de insectenwereld in het algemeen en de bijen in het bijzonder. Veel aandacht is er voor de leefomgeving van de bijen en hoe de bijen zich voeden.

Praktijklessen

Tijdens de praktijklessen op dinsdagmiddag  leert u hoe een volk verzorgd moet worden. Belangrijke onderdelen van de lessen zijn het voorkomen van zwermen, het maken van nieuwe volken, het gezond houden van het volk, de oogst van honing en het volk winterklaar maken.

Gratis lid van de NBV

Tijdens het jaar waarin u de cursus volgt, bent u gratis lid van de landelijke NBV. U ontvangt het NBV vakblad Bijenhouden gratis.

Als cursus dit jaar volgeboekt is wij organiseren volgend jaar weer. U kunt zich alvast aanmelden.


Schrijf u in voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots