Terugzien webinar Varroabestrijding & Inwinteren

09-06-2021 Terugzien webinar Varroabestrijding & Inwinteren

 

Het webinar van 7 juni was de aftrap van de webinarmarathon. In november vindt vervolgens de webinar marathon plaats op 2, 10, 17 en 25 november in de avond. We kijken terug op een geslaagd webinar met bijna 500 deelnemers. 

De studiedagen staan dit jaar in het teken van de imkerpraktijk. Niemand minder dan Friedrich Pohl nam de deelnemers mee naar het imkeren in de praktijk en behandelde de (bevordering van de) leef voorwaarden voor gezonde bijen, aan de hand van vaste punten waarnemen (diagnose stellen), de situatie vaststellen (normaal, afwijkend, directe steun aan volk bieden, nadere aanpak opzoeken in bronnen) en wat te doen om conditie volk te ondersteunen en te bevorderen. Friedrich Pohl is de schrijver van Bijenhouden. Hoe doe je dat?, een boek dat voorheen werd geadviseerd in de Basiscursus Imkeren en waaruit teksten zijn verwerkt in de huidige cursusmap voor de basiscursus. Download de pdf van zijn presentatie en de slides van het handboek voor diagnosen van bijenziekten (in het Duits).

Het volledige handboek voor diagnosen van bijenziekten "Handbuch Bienenkrankheiten - Vorbeugen, erkennen, behandeln" is zeer de moeite waard. Dit boek is hier verkrijgbaar. 

Ervaren bijenteeltleraar Els Voorbij gaf aansluitend een praktische lezing over het inwinteren inclusief Varroa behandeling c.q. bestrijding. Download de pdf van haar presentatie.

Bekijk de opname van het webinar in ZOOM.

« terug naar het overzicht