BIJzondere sponsorsamenwerking NBV en AKE-Ideal NordCap

07-01-2019 BIJzondere sponsorsamenwerking NBV en AKE-Ideal NordCap

 

Op maandag 7 januari 2019 is tijdens de Horecava 2019 een sponsorovereenkomst tussen de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NVB) en AKE-Ideal NordCap bekrachtigd. Met deze overeenkomst stelt AKE-Ideal NordCap, fabrikant van hoogwaardige keukenapparatuur, zich tot doel dat het zich gaat inzetten voor onderzoek, welstand en leefomgeving voor de Bijen in het algemeen.

Op de foto: NBV voorzitter Bert Berhoef geflankeerd door AKE-Ideal NordCap medewerkers: v.l.n.r. Mark Theewen, Bert Berghoef, Franz Herzog, Joshua Winnen.

NBV

De Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) is een landelijke vereniging van ongeveer 8.000 aangesloten imkers. Het doel van de vereniging is het bevorderen van de bijenhouderij in de breedste zin van het woord.
 “Bijen zijn met hun bestuivingswerk van groot belang voor onze voedselvoorziening en die van vogels en vele andere dieren. Zelf kampen ze met voedselgebrek waardoor ze in aantal en in aantallen soorten hard achteruit gaan. Dat geldt niet alleen voor de solitair levende, wilde bijen, ook onze honingbijen hebben last van voedselschaarste”

AKE-Ideal NordCap

De hoogwaardige, in Oostenrijk gefabriceerde producten van AKE en Ideal zijn wereldwijd erkend als premium merken op het gebied van koel-, en warmtetechniek. Daarnaast bevat NordCap het meest complete assortiment voor de gastronomie, catering-, horeca en winkelinrichting. Door haar persoonlijke benadering komt AKE-Ideal NordCap tot het gewenste resultaat, met standaard- én maatwerkproducten.

We Care for Food

“Onze organisatie is diep geworteld in de wereldwijde foodservicemarkt en met de producten die wij leveren en produceren maken wij het verschil.  Daarom hebben we van  “We Care for Food” ons missiestatement gemaakt”

BEE Perfect

Als stakeholder, innovator en ontwikkelaar is Franz Herzog mede verantwoordelijk voor de productie van koelapparatuur van Ideal-AKE. Daarnaast is hij een passioneel imker en zeer betrokken bij de bijenteelt. Om die reden heeft hij een complete productlijn “Bee Perfect” ontwikkelt. Een nieuwe maatstaf op het gebied van duurzaamheid en hygiëne. Deze productlijn brengen wij in 2019 naar de Nederlandse markt. Met de NBV hebben we mooie afspraken gemaakt met betrekking tot afdracht van een gedeelte van de opbrengst van deze productlijn.

 

 

 

« terug naar het overzicht