Cursus: Voortgezet Imkeren

Aantal plaatsen: 18
Aantal plaatsen beschikbaar: 14
Prijs: € 150
Start datum: 14-02-2023
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Nijmegen E.O.
Contactpersoon:Christel Klaren <imkerijdeplankenkeet@gmail.com>
Cursuslocatie:Goffertweg 19 (vooralsnog), 6532 AA, Nijmegen
Tel:0246633031
NBV Diploma

Cursus voortgezet imkeren 2023 

Deze cursus is bedoeld voor imkers die de basiscursus hebben gevolgd en beschikken over 1 of meerdere bijenvolken. Hij wordt gegeven door bijenteeltleraar Christel Klaren.

Je hebt geleerd om een bijenvolk te verzorgen met één specifieke methode van bijenhouden.

Veel (beginnende) imkers lopen tegen allerlei problemen aan. De jaarlijkse ontwikkeling van het bijenvolk is immers van jaar tot jaar anders o.a. door verschillen in het weer en dracht. Bovendien kunnen na 2 of 3 jaar bijenvolken minder 'prettig'  worden om in te werken.

In de cursus voortgezet imkeren gaan we zien dat in de praktijk bijenvolken zich anders kunnen ontwikkelen dan je had verwacht, dit zie je ook in je eigen volken. Hoe herken je een situatie en wat doe je dan? Wat gebeurt er in de omgeving van het bijenvolk? Door je verder te verdiepen in de ontwikkeling van een bijenvolk leer je beter inschatten wat een bijenvolk nodig heeft en ook wat bij jou past als imker.

De cursus wordt gegeven op dinsdagavond, aanvang 19:30 uur en bestaat uit 9 lessen. Veelal zullen we daarbij praktijk situaties behandelen en uitwerken. Vóór elke les is het de bedoeling dat je de benodigde werkzaamheden gaat uitvoeren met een groepje bij je eigen en elkaars bijenvolken. De ervaringen worden gezamenlijk besproken. Afhankelijk van de belangstelling van de cursisten is er de mogelijkheid extra praktijkbijeenkomsten te organiseren (bijvoorbeeld koninginnenteelt).

Op de site van de NBV vindt je een uitgebreide beschrijving van de opzet van een cursus voortgezet imkeren, zie: https://www.bijenhouders.nl/cursussen/soorten-cursussen/voortgezette-basiscursus.

Kosten voor deze cursus zijn €150,-. Het cursusgeld moet voor 5 januari 2023 worden overgemaakt naar bankrekening NL26 INGB 0000 9498 61 t.n.v. Imkervereniging Nijmegen e.o. 

Aanschaf van aanbevolen boeken, het NBV praktijkwerkboek Bijenhouden kan tegen kostprijs bij de bijenteelt docent.

De start van de cursus is (voorlopig) gepland op 14 februari 2023 .  We starten met een kennismaking waarna we leerdoelen behandelen en werkafspraken maken. Na betaling en inschrijving volgt het lesschema.

De cursus wordt afgesloten met een door de NBV erkend diploma.


Schrijf u in voor de cursus: Voortgezet Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots