Cursus: Voortgezet ImkerenVol

Aantal plaatsen: 12
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 145
Start datum: 19-01-2023
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Imkerij Het Groene Woud
Contactpersoon:Eric van Oijen <info@imkerijhetgroenewoud.nl>
Cursuslocatie:Hezelaarse Akkers 1, 5298 LG, Liempde
Tel:06-37454943
NBV Diploma

Imkerij Het Groene Woud Cursus Voortgezet Imkeren 2023

 

Deze cursus is bedoeld voor imkers die sinds kort bijen houden. Je hebt recent, het afgelopen jaar of het jaar daarvoor de basiscursus bijenhouden gevolgd en je hebt inmiddels één of enkele bijenvolken. Je hebt dus geleerd om een bijenvolk te verzorgen met een specifieke methode.

In de cursus voortgezet imkeren gaan we zien dat in de praktijk bijenvolken zich anders kunnen ontwikkelen dan je had verwacht, dit zie je ook in je eigen volken. Hoe herken je een situatie en wat doe je dan? Wat gebeurt er in de omgeving van het bijenvolk? Door je verder te verdiepen in de ontwikkeling van een bijenvolk leer je beter inschatten wat een bijenvolk nodig heeft en ook wat bij jou past als imker. Wil je de natuur zo veel mogelijk haar gang laten gaan of kies je er voor om meer sturend op te treden. Een belangrijk deel van de cursus wordt daarom gevormd door de vragen die je als imker inbrengt. Het programma wordt daarop afgestemd.

Naast de gebruikelijke spaarkast worden ook andere kasttypen in de praktijk gevolgd. Verder zullen we gedurende het jaar ook gezamenlijk praktische werkzaamheden uitvoeren zoals bijenwas verwerking, kunstraat en crêmehoning maken. Tot slot nemen we deel aan een honingkeuring.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten die worden gegeven op donderdagavond, aanvang 19.30u. Veelal zullen we daarbij praktijk situaties behandelen en uitwerken. De deelnemer voert opdrachten en handelingen op de eigen bijenvolken uit. Er kan ook op andere momenten samen praktisch gewerkt worden, gebruik makend van de faciliteiten van Imkerij Het Groene Woud. De kosten voor deze cursus zijn €145,-. Dit is inclusief koffie\thee en hand-outs. Aanschaf van aanbevolen boeken kan daarbij komen, dit zal in de eerste les besproken worden.

 

Bijeenkomsten op donderdagavond, 19.30 – 21.30u.

Locatie: Imkerij Het Groene Woud in Liempde

Geplande data in 2023:

19 januari, 16 februari, 16 maart, 20 april, 25 mei, 15 juni, 13 juli, 21 september.

 

Voor verdere vragen: Eric van Oijen, info@imkerijhetgroenewoud.nl


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.