Bekijk profiel

Nieuws

Nieuws

ANTI-STEEK-TIPS

 

– Bijen steken eerder bij onweerachtig weer. Dan kun je maar beter niet in de buurt komen.
– Bepaalde bloemen hebben een slechte invloed op het gedrag van de bijen.
– Als je bij de bijenkast in de vliegbaan van de bijen gaat staan, vliegen haastige bijen tegen je op en dat irriteert ze natuurlijk ook. Ga dus altijd achter de kast staan.
– Sommige geurtjes vinden bijen niet lekker en dat laten ze merken ook. Dus doe geen sterk geurende shampoo of geurtje op als je naar bijen wilt gaan kijken!

Activiteiten

Activiteiten

Momenteel zijn er geen activiteiten bekend.

Algemene informatie over de vereniging

Algemeen

Onze Bijenteeltvereniging is opgericht op 27 november 1931 en bestaat inmiddels al meer dan 80 jaar. Het is een gezellige vereniging van leden met diverse interesses rond het bijenhouden.

 

Jaarlijks worden er voor de leden verschillende activiteiten georganiseerd zoals: lezingen, een kaarsentrek avond en contactavonden. Op zo’n contactavond kan er, bij een kopje koffie, over de imkerij en allerlei overige zaken bijgepraat worden.

 

Niet alleen het onderlinge contact vinden we belangrijk, maar ook het contact naar buiten toe. Vandaar dat we ook aan voorlichting doen. Ook houden we regelmatig demonstraties en doen we mee aan de landelijke open imkers dagen. Verder doen we soms ook nog mee aan andere manifestaties.

 

Beginnende imkers kunnen, nadat zij een basis cursus bijenhouden hebben gevolgd, in onze vereniging door een ervaren imker begeleid worden, want zeker in het begin zijn er nog vele zaken die vraagtekens oproepen.

 

Houdt u van de natuur dan is het houden van bijen misschien iets voor u, want met het houden van bijen staat u met beide benen in de natuur. U moet niet alleen het nodige van de honingbij afweten, maar ook van de flora waar dit insect op vliegt. Kortom: het leven van de honingbij kent vele facetten en is zeer boeiend.

 

Kijk voor meer informatie op onze website http://www.bijenteeltverenigingzwolle.nl

Contactgegevens

Naam

Zwolle

Provincie

Overijssel

Email adres

info@bijenverenigingzwolle.nl

Website

http://www.bijenverenigingzwolle.nl