Bekijk profiel

Bijenzwerm

Bijenzwermmelding

Kijk op de pagina “zwermen” op onze website bijpraot.nl voor namen van imkers met telefoonnummers.

Activiteiten

Activiteiten

AUGUSTUS

Op de eerste zaterdag van augustus in Zuidlaren, klik op: MARKT VAN MELK EN HONING

Algemene informatie over de vereniging

Algemeen

De Imkervereniging Zuidlaren en omstreken werd opgericht in 1893.  De Imkervereniging is een zelfstandige vereniging met eigen statuten, rechtspersoonlijkheid en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De vereniging kent leden (ca. 99), gastleden (ca. 33) en donateurs (ca. 60). Deze komen van Delfzijl tot Roden, maar de kern bevindt zich in de gemeenten Tynaarlo en Aa en Hunze.

 

NIEUWE LEDEN

Voor informatie zie onze website bijpraot.nl, email: imkerverenigingzuidlaren@gmail.com.

 

BIJKERSGILDE

Het Bijkersgilde is kwaliteitsbewaker van Drenthe’s vloeibaar goud, de bijenhoning. Tijdens de bijenmarkt in Zuidlaren, op de eerste zaterdag in augustus, vindt de jaarlijkse honingkeuring plaats. Ook elders verzorgt het Bijkersgilde honingkeuringen. Voor meer informatie zie: bijkersgilde.nl.

 

BIJPRAOT

Bijpraot’n doen we in het bijzonder op de soosavonden in ‘t Bijpraothoes, van april tot september wekelijks op de vrijdagavond. Daarnaast verschijnt vier keer per jaar ons clubblad Bijpraot.

 

AGENDA

Geregeld vinden er activiteiten plaats bij ons in ‘t Bijpraothoes. Voor de actuele “agenda” zie onze verenigingswebsite.

 

MARKT VAN MELK EN HONING

Een jaarlijks terugkerende activiteit is de Bijenmarkt op de eerste zaterdag in augustus, waar vele duizenden bezoekers komen. Voor meer informatie zie: bijpraot.nl/markt.php.

 

CURSUSSEN bijenhouden

Kijk op de pagina “cursussen” op onze verenigingswebsite voor het actuele cursusaanbod.

Contactgegevens

Naam

Zuidlaren

Straat en huisnummer

Osbroeken 3

Postcode

9471 TZ

Plaats

Zuidlaren

Provincie

Drenthe

Email adres

imkerverenigingzuidlaren@gmail.com

Website

bijpraot.nl

Telefoonnummer

06 23 61 08 16

Contactinformatie

Het verenigingsgebouw en de bijentuin vind je aan de Osbroeken 3 (zijstraat van de Hunzeweg naar De Groeve, schuin tegenover molen De Wachter) 9471 TZ te Zuidlaren.