Bekijk profiel

Nieuws

Nieuws

Contactgegevens

 Het bestuur is samengesteld uit:

Voorzitter: Merijn van Dortmont

Secretaris: Werner van Geloof

Penningmeester: Sacha van den Oever

Bestuurslid: Richard Derks

 
Bijen en zwermen

In de ontvangstruimte “De Ieme” van ons lid Henk Joosen wordt op afspraak uitleg over bijen gegeven (alleen voor kleine groepen), ook voor bijenzwermen e.d. kunt u bij Henk terecht.

 Henk Joosen: 06-51471974

 Voor vragen over bijen of bijvoorbeeld bijenzwermen kunt u ook bij Jos Oprins terecht.

Jos Oprins06-17034336

We ruimen geen wespennesten op.

Algemene informatie over de vereniging

Algemeen

Welkom op de pagina van Bijenhoudersgilde St. Ambrosius Teteringen/Breda, anno 22 oktober 1717

bijenhal Teteringen

Onze gilde is opgericht op 22 oktober 1717. Op 1 juli 1926 is de afdeling Teteringen-dorp afgesplitst van de afdeling Teteringse Dijk en heeft zich aangesloten bij de N.C.B. In 1971 is de afdeling Breda (voorheen Teteringse Dijk) gefuseerd met de afdeling Teteringen. De huidige vereniging heeft bijna 30 leden. Iets voorbij Galgenstraat 14 in Teteringen is in 2014 op een prachtige plek, tegen de bosrand aan en uitkijkend over weilanden, een stal gecreëerd voor de leden van het gilde, maar vooral ook voor geïnteresseerden die ook bijen zouden willen houden, maar daar in hun directe omgeving niet de kans voor hebben. De stal staat er ook voor de bijen op een fantastische plek. Eten volop in de nabijheid: paardenbloemen, acacia’s, lindebomen en een prachtig stuk met bloeiende akkerrandbloemen recht voor de neus. Dit komt ook de biodiversiteit, en dus ook de gezondheid van de bijen, ten goede. Ook bedacht het bestuur dat er vast mensen in de directe omgeving (Teteringen, Dorst, Breda, Prinsenbeek, Terheijden, Den Hout, Oosterhout) zouden kunnen zijn die graag bijen zouden willen houden, maar niet de gelegenheid hebben. In een stad of buitenwijk gaat dat moeilijk. Hierbij wordt ze de gelegenheid geboden om dat wel te doen.

Het bijenhouden werd vroeger alleen beoefend door boeren en tuinders. Tegenwoordig is het veel meer een hobby en vinden we het belangrijk om de belangen te behartigen van de aangesloten leden. Leden kunnen deelnemen aan cursussen voor beginners en gevorderden. Daarnaast stimuleren we aanplant van honing- en stuifmeelgevende gewassen (drachtplanten). Voorts geven we voorlichting aan ieder die belangstelling heeft in het leven van de bijen.

Contactgegevens

Naam

Teteringen

Provincie

Noord-Brabant

Email adres

jpageerts@home.nl

Telefoonnummer

06-49687556

Contactinformatie

Contactadres & email

Bijenhoudersgilde St. Ambrosius Teteringen/Breda

Email: bijengilde.teteringen@gmail.com

Tel. Nr.: 06-49687556

Voorzitter: Merijn van Dortmont

Secretaris/penningmeester: Werner van Geloof

Bestuurslid: Richard Derks

Emailadres van webmaster Hans Geerts

jpageerts@home.nl