Bekijk profiel

Bijenzwerm

Bijenzwermmelding

Strijkt er bij u in Ruurlo een bijenzwerm in de tuin neer? Blijf dan vooral rustig en verstoor de zwerm niet. Neem telefonisch contact op met de secretaris van de vereniging: 06 11 777 814.

Algemene informatie over de vereniging

Algemeen

Welkom op de pagina van de Bijenhoudersvereniging “Steunt Elkander” te Ruurlo. Onze afdeling is opgericht in 1918 en telt de laatste jaren ongeveer 20 leden. Het doel van de afdeling is het bevorderen van de bijenteelt, het vergaren van kennis, het geven van voorlichting en het behartigen van de belangen van onze leden.

Activiteiten

Twee keer per jaar houden we een vergadering waarbij kennis wordt uitgewisseld en waar, zo mogelijk, een spreker wordt uitgenodigd voor extra informatie. Daarnaast verzorgt de afdeling bij de Ruurlose basisscholen lessen over het leven van de bij. Nieuwe leden kunnen een beginnerscursus volgen in Ruurlo of directe omgeving en krijgen van de afdeling een volkje om mee te starten. Verder is er de begeleiding van een mentor mogelijk, waar nieuwe leden graag en veelvuldig gebruik van maken. Informatie over cursussen is elders op de NBVsite te vinden.

De afdeling heeft een honingslinger, refractometer en wassmelter in haar bezit, die door de leden gebruikt kan worden. Binnen de afdeling wordt er gezamenlijk gewerkt aan:

  • bestrijding van de Varoamijt
  • koninginneteelt
  • het reizen naar de koolzaadvelden
  • het volgen van cursussen
  • het verbeteren van leefomstandigheden van de bijen oa. aandacht voor het aanplanten van drachtplanten.

Contactgegevens

Naam

BHV Steunt elkander

Provincie

Gelderland

Email adres

bhvruurlo@hotmail.com

Telefoonnummer

0573-785098

Contactinformatie

Secr. S. Tollenaar

Tel.0573-785098

bhvruurlo@hotmail.com