Bekijk profiel

Bijenzwerm

Bijenzwermmelding

In het voorjaar en zomer splitst een bijenvolk zich en zoekt een gedeelte van het bijenvolk een nieuw onderkomen. Zo kan het dat een zwerm van bijen terecht komt op een plek waar hij voor overlast zorgt. Bijen in een zwerm zullen niet zo snel steken wanneer je ze met rust laat. Imkers van onze vereniging helpen u graag met het weghalen van de bijen. Heeft u last van een bijenzwerm? Neem dan contact op met Linda Blaauboer via 06-30773197

Activiteiten

Activiteiten

23 september 2023: Jaarlijks uitje en BBQ

januari 2024: Start nieuwe beginnerscursus klik hier als je meer wilt weten

 

Algemene informatie over de vereniging

Algemeen

Al ruim 88 jaar zet onze vereniging zich op allerlei manier in voor de leden én de natuur in en om Liempde.  Momenteel telt de vereniging ruim 25 leden.

 

Ondersteuning imkers
De vereniging biedt ondersteuning aan imkers – professionals en hobby-imkers- op verschillende manieren. Naast activiteiten, hebben we een appgroep waarin imkers elkaar kunnen informeren en helpen en zwermen worden gemeld. Ook kun je een honingslinger en wassmelter lenen. In de winter kun je voor een klein bedrag je was tot kunstraat laten persen.

 

Onze activiteiten
Naast onze jaarlijkse vergaderingen organiseren we verschillende activiteiten zoals lezingen, een jaarlijkse excursie en bbq. In de wintermaanden kun je deelnemen aan het korfvlechten. Eens per week komen imkers bij elkaar om gezamenlijk manden en korven te vlechten. Wie dit nog niet kan, kan het hier leren van ervaren vlechters.
Naast eigen activiteiten nemen we ook deel aan o.a. de jaarlijkse boeremert en bijenmarkt.

 

Onze vereniging draagt bij aan behoud van de imkerij en versterking van de natuurlijke leefomgeving van bijen. Dit doen we ook door voorlichting over bijen te geven op scholen, in verenigingen en andere organisaties en het verstrekken van adviezen over aanplantingen en inzaaiingen voor zover die betrekking hebben op drachtplanten.

 

Cursussen
De vereniging is verbonden aan de cursussen die worden gegeven door imkerij Het Groene Woud in Liempde. Meer informatie is te vinden op https://www.bijenhouders.nl/cursussen

 

Lidmaatschap
De contributie voor leden bedraagt €20,- per jaar.

 

Bestuur

Linda Blaauboer – voorzitter
Christoph Maes – penningmeester
Henk Versantvoort – secretaris

 

Voor meer informatie: honingbij.liempde@gmail.com

 

 

Contactgegevens

Naam

Imkervereniging De Honingbij Liempde

Straat en huisnummer

Koppenhoefstraat 2

Postcode

5283 VK

Plaats

Boxtel

Provincie

Noord-Brabant

Email adres

honingbij.liempde@gmail.com

Telefoonnummer

0411-677377

Contactinformatie

Secretaris Henk Versantvoort

Koppenhoefstraat 2

5283 VK Boxtel

0411-677377

honingbij.liempde@gmail.com