Bekijk profiel

Activiteiten

Activiteiten

 

APRIL

08-04-2023
Open dag Melarium
Delft

MEI

13-05-2023
Open dag Melarium
Delft

JUNI

10-06-2023
Open dag Melarium
Delft

JULI

08-07-2023
Open dag Melarium (Landelijke Open Imkerijdagen)
Delft

AUGUSTUS

12-08-2023
Open dag Melarium
Delft

SEPTEMBER

09-09-2023
Open dag Melarium
Delft

Algemene informatie over de vereniging

Algemeen

De vereniging
Bijenzwerm gezien rondom Delft?

Als u een bijenzwerm heeft gezien in Delft, Delfgauw, Den Hoorn, Leidschendam, Nootdorp, Pijnacker, Rijswijk, Voorburg, Den Haag Ypenburg of Zoetermeer, ga dan naar de zwermlijst op onze website. Onder de diverse plaatsnamen vind u een imker die u graag helpt om de zwerm een nieuw thuis te geven.

Algemeen

Onze vereniging van bijenhouders bestaat sinds 1920. De doelstelling van onze vereniging is, naast het bevorderen van de bijenteelt in de breedste zin van het woord, om de contacten tussen de imkers te versterken en kennisuitwisseling tot stand te brengen en te stimuleren.

Op de eerste maandag van de maand houden we een praatavond in het natuur- en educatiecentrum de Papaver aan de Korftlaan in Delft. Daar staat ook een van de bijenstanden van de vereniging. Op de praatavond kunnen onze leden hun (bijen)ervaringen uitwisselen en kunnen minder ervaren imkers met hun vragen terecht bij de meer ervaren imkers.

Regelmatig houden wij tijdens de praatavond een zogenaamde thema-avond. Soms komt op zo’n avond een spreker, soms vertonen we een film om het thema onder de aandacht te brengen. Verder organiseren we activiteiten zoals in het verenigingsverband telen van koninginnen.

Tenslotte door het bezoeken van scholen, verenigingen, markten en andere evenementen willen we een breder publiek kennis laten maken met bijen, hommels etc. Naast lessen voor basisscholen wordt er bijvoorbeeld ook met groepen kaarsen gemaakt van bijenwas. Ook kan de vereniging mogelijk helpen bij een werkstuk of spreekbeurt van kinderen.

Wilt u meer weten over onze vereniging kijk dan op onze website.

Landelijke openimkerijdagen

Imkervereniging Delft neemt ieder jaar deel aan de landelijke open imkerijdagen. Onze bijenstanden bij de Papaver en het Melarium zijn open voor bezoekers. Er zijn diverse imkers aanwezig die uw vragen kunnen beantwoorden.

Cursussen

Onze vereniging vindt het belangrijk dat ook beginnende imkers deskundig leren omgaan met bijen. We organiseren dan ook een beginnerscursus.

De beginnerscursus bestaat uit een aantal theorie- en praktijklessen. Na het succesvol afronden van de beginnerscursus bent u in staat om zelfstandig bijenvolken te houden. Deze cursus start meestal in de wintermaanden (omstreeks februari). De cursus is populair en heeft een wachtlijst. Bent u geïnteresseerd, meld u dan aan via de website van de NBV.

Als u besluit om te gaan imkeren heeft u natuurlijk bijenkap, gereedschap, cursusboek etc. nodig. Tijdens de lessen wordt hieraan uiteraard eveneens aandacht besteed.

Het lidmaatschap

Als lid/cursist van onze vereniging wordt u tevens lid van de landelijke bond: de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). Als lid van de NBV ontvangt u onder meer het blad Bijenhouden. Als lid zijn de meeste activiteiten bij onze vereniging kosteloos. We stellen het zeer op prijs als onze leden zich actief voor de vereniging inzetten.

Contactgegevens

Naam

Delft

Straat en huisnummer

Jacob van Offwegenlaan 78

Postcode

2282 HS

Plaats

Rijswijk

Provincie

Zuid-Holland

Email adres

contact@imkerverenigingdelft.nl

Website

imkerverenigingdelft.nl

Contactinformatie

Postadres Imkervereniging Delft

Jacob van Offwegenlaan 78

2282 HS Rijswijk

De secretaris is te bereiken via het volgende mailadres:

contact@imkerverenigingdelft.nl