Bekijk profiel

Algemene informatie over de vereniging

Algemeen

Leden, Begunstigers en Bestuur

 De vereniging telt op dit moment 60 leden. Tevens hebben we ook een aantal begunstigers (22). Deze zijn vaak lid van een andere (kleinere) vereniging, maar bezoeken zeer regelmatig onze activiteiten en steunen ons financieel.

U, als lezer van deze pagina, kunt ons ook financieel steunen. De giften komen o.a. ten goede aan onderwijs en voorlichting.Ons banknummer is NL77RABO 036 48 20 810 en u ontvangt dan 4 maal per jaar ons “Vliegplankje”.Vanaf februari 2021 is de bestuurssamenstelling als volgt:

  • Johan Breukelaar, voorzitter.
  • Hans Pennings, secretaris
  • Annemieke Middelman-Klavers, penningmeester
  • Johan Hiddink, lid.
  • Bob Moria, lid

Activiteiten door het jaar heen

Op verzoek verzorgt een aantal leden bijen-lessen voor de basisscholen in onze regio.Wij organiseren jaarlijks de koolzaadreis. Tussen de 200 tot 300 volken gaan dan naar de koolzaadvelden net over de Duitse grens. Naar andere drachten zoals de boomgaarden, linden of de heide, reizen de meeste leden alleen of in kleine groepjes. De vereniging neemt deel aan manifestaties in de regio met als doel belangstelling te wekken voor de natuur en het houden van bijen.Binnen de vereniging houden een aantal leden zich bezig met de koninginnenteelt (Buckfast). Iedereen die wil, kan van hun kennis profiteren en/of volkjes betrekken.

Overige weetjes

Bijenzwerm…….?

Is er in jouw omgeving een bijenzwerm neergestreken, neem dan contact op met Johan Hiddink tel. 06-12090201. Hij komt, in overleg met je, de zwerm eventueel ophalen.

Verenigingsdepot

Ons ruim gesorteerde depot met imkerbenodigdheden is te vinden aan de Twenteroute 5b te Heelweg.Vanaf Arnhem/Doetinchem (A18) is het via de rechter parallelweg van de N18 tegenover de afslag Heelweg.  Je kunt de Twenteroute bij het depot NIET meer oversteken vanaf de parallelweg aan de overzijde!! Komend vanuit de richting Enschede doorrijden tot de afslag Heelweg en daar 2x linksaf.Volg de borden fruitbedrijf Peppelman en dan kom je er vanzelf. De openingstijden zijn als volgt:       Attentie: het depot is alleen op zaterdagmorgen geopend.       Openingstijden vanaf 5 maart t/m 15 oktober 2022 van 10.00 tot 12.00 uur.       (buiten de openingstijden van het depot is er niemand aanwezig om u te helpen)

Gelukkig zijn de coronabeperkingen opgeheven, dus iedereen kan zonder afspraak het depot weer bezoeken.De corona is nog niet verdwenen, dus vragen wij u bij klachten niet zelf te komen maar iemand anders uw boodschappen te laten doen.

Contactgegevens

Naam

Varsseveld

Provincie

Gelderland

Email adres

nbv.varsseveld@gmail.com

Telefoonnummer

0543-461538

Contactinformatie

Secretaris:

Hans Pennings

Tel.: 0543-461538

E-mail: nbv.varsseveld@gmail.com

Depot:

Joop Brevink

Tel.: 0544-375247

E-mail: depot.varsseveld@gmail.com

Bijenzwerm:

Bel Johan Hiddink

06-12090201

nbv.varsseveld@gmail.com