Bekijk profiel

Nieuws

Nieuws

Bijenzwerm

Als er sprake is van een bijenzwerm in de de regio Utrecht dan kan er gebeld voor info, vragen of doorverwijzingen naar 030 271.08.25 (van 10.00 tot 22.00 uur).

Algemene informatie over de vereniging

Algemeen

Wie zijn wij?

De Bijenhouders Vereniging Utrecht en omstreken is een actieve en grote vereniging. Er worden tal van activiteiten gehouden voor en door de leden. Denk hierbij aan: thema-avonden in de vorm van een “imker café”, lezingen, excursies, acte de présence geven op jaarlijkse honingmarkten, op een bloemenmarkt, op tuindagen, fruitdagen en open dagen enz. Maar ook  van tijd tot tijd een borrel/koffiemiddag en een jaarlijkse BBQ.

Elk jaar wordt er een basiscursus voor beginnende imkers georganiseerd. Deze wordt door gediplomeerde leraren bijenteelt (uit eigen geledingen) verzorgd. Hieraan vooraf gaande organiseren wij van tijd tot tijd een kennismakingscursus voor diegenen, die wel graag willen kennismaken met het bijenhouden, maar nog niet toe zijn aan het zelfstandig imkeren. Van tijd tot tijd verzorgen wij ook een vervolgcursus voor gevorderde imkers.

Door de omvang van de Vereniging zijn beginnende imkers verzekerd van kennis dicht-bij-huis en kunnen zij geholpen worden bij het vinden van een goede standplaats voor hun volken en kunnen zij tevens de hulp van een mentor inroepen als zij de eerste stappen in het zelfstandig imkeren gaan ondernemen en zich nog niet zo heel erg zeker van zichzelf voelen.

Daarnaast werkt een aantal imkers mee in het “schoolbiologie-project” van de Gemeente Utrecht, waarbij zij de bijenlessen verzorgen voor leerlingen van basisscholen van groep 7 en 8.

Bent u op zoek naar een leuke en actieve imkersclub en wilt u daaraan bijdragen, bezoek dan ook onze site (www.bijenverenigingutrecht.nl) voor verdere informatie.

Wie zijn wij?

Bestuur

Voorzitter:  Henk Verver, voorzitter@bijenverenigingutrecht.nlSecretaris: Rick Lindeman, secretaris@bijenverenigingutrecht.nlPenningmeester: Marco Kraakman, penningmeester@bijenverenigingutrecht.nl Coördinator imkerplekken: Eugène Broecheler,Lid: Desiree Ockhuijsen

Contactgegevens

Naam

Utrecht

Provincie

Utrecht

Email adres

secretaris@bijenverenigingutrecht.nl

Website

http://www.bijenverenigingutrecht.nl

Contactinformatie

secretaris@bijenverenigingutrecht.nl

Facebook link: https://www.facebook.com/bijenverenigingutrecht