Bekijk profiel

Algemene informatie over de vereniging

Algemeen

Welkom bij de imkersvereniging Ruinen

De vereniging is in 1911 opgericht en is al meer dan 100 jaar actief met imkerij. Onze vereniging telt rond de 100 leden en gastleden.

Bijenhouden is een hobby, geen beroep. Tijdens de gezellige imkercafé’s komen we bij elkaar om ervaringen en informatie over het houden van bijen uit te wisselen. Tevens is het doel om kennis te delen over bijengezondheid en regelgeving. Zo helpen we elkaar om zoveel mogelijk plezier aan onze hobby te beleven.

Deze imkercafé’s zijn elke 1e vrijdag van de maand en vrij toegangkelijk voor leden en niet-leden.Elk imkercafé staat in het teken van een bepaald thema met een presentatie / spreker. Bijvoorbeeld bijengezondheid, koninginnenteelt, bio-diversiteit, Buckfast, Carnica en nog veel meer.Houdt voor de precieze invulling de activiteitenkalender in de gaten of volg ons op Facebook (bijenhoudersvereniging Ruinen en omstreken)

Gedurende het jaar hebben we ook andere leuke en leerzame activiteiten.Elk jaar in maart is er de bijenboelavond (de enige in Nederland!). Dit is een boedelveiling met allerhande bij-en imkergerelateerde goederen.In de zomer wordt er een leerzame zomeractiviteit georganiseerd.

Ook staan leden van de vereniging met grote regelmaat voorlichting te geven bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Ruinen en op braderieën en jaarmarkten.

Tijdens al onze activiteiten zijn leden maar ook niet leden welkom.

Voor alle activiteiten zie onder activiteiten.

Verdere informatie over onze vereniging, voor zover niet op deze site vermeld, kunt u verkrijgen bij de secretaris:

Roel Broekman, tel. 0522-451290  email: roel_broekman@hotmail.com

Contactgegevens

Naam

Ruinen

Straat en huisnummer

RUINERWEG 51

Postcode

7958 RB

Plaats

KOEKANGE

Provincie

Drenthe

Email adres

roel_broekman@hotmail.com

Website

http://www.ruinerimkers.nl

Telefoonnummer

0522-451290

Contactinformatie

RUINERWEG 51

7958 RB KOEKANGE

0522-451290

roel_broekman@hotmail.com