Bekijk profiel

Nieuws

Nieuws

 

De Bijenkrant

 

<!–

–>

 

Beste Imkervereniging Oostburg,

Ik vind dit maar een raar jaar. Eerst leek de lente maar niet op gang te komen (nat, koud, winderig) en toen werd het ineens aanhoudend kurkdroog en bloedheet. En dat terwijl de kranten schrijven over hoge bijensterfte en een opvallend gebrek aan vlinders, ploeteren wij bijenhouders kranig voort. Het moeten toch wel pittige tijden zijn als bij, maar een jaartje overslaan zit er niet in.

Gelukkig gebeuren er ook mooie dingen, want al deze berichten zorgen toch voor wat meer bewustwording bij het grote publiek. Zo lazen we afgelopen week nog dat in Wemeldinge een nieuwe populatie van de Knautiabij is gevonden én dat de gemeente per direct haar maaibeheer aanpast om te zorgen dat die populatie altijd beschikking heeft voor de bloem waar ze van afhankelijk is: beemdkroon (met wetenschappelijke naam Knautia arvensis – weet je gelijk waarom de bij zo heet).

Deze krant is helaas vrij compact. (Jouw bijdrage is nog altijd van harte welkom.). Toch zijn er wat interessante dingen te melden. De excursie in het kader van ‘BIJkletsen op je vakantieadres’, een kans om bijenkasten op de kop te tikken en natuurlijk ons imkercafé deze vrijdag.

Bijvriendelijke groet!

Eric Mahieu | voorzitter

(kopfoto 2023 © Eric Mahieu)

 

<!–

–>

 

 Onderwerpen in deze Bijenkrant

– Uitnodiging Imkercafé 7 juli 2023 (Walcheren)
– Uitnodiging ‘BIJkletsen op je vakantieadres’ 15 juli 2023 (Walcheren)
– Bijenkasten en honingopvangzeef te koop (Walcheren)
– Agenda De Bevelanden en Walcheren

 

<!–

–>

 

Uitnodiging imkercafé op 7 juli 2023

 

Kom je weer gezellig kletsen? We starten zoals de laatste keren bij De Gouwe Gheijt in Grijpskerke. Waar we uiteindelijk belanden is altijd weer een verrassing.

Vrijdag 7 juli 2023 | 20.00 – 22.00 uur | Gouwe Gheijt | Kerkring 8 | 4364 AN Grijpskerke

 

<!–

–>

 

BIJkletsen op je vakantieadres

 

Zoals eerder aangekondigd zijn we als gezamenlijke imkerverenigingen betrokken bij het project “Imker op je vakantieadres”. Dat houdt in dat bij verschillende recreatieondernemers in onze regio ‘bijvriendelijke maatregelen’ zijn genomen. Denk aan het aanpassen van het maaibeheer om bloemrijk gras te stimuleren en het aanplanten van inheemse bloeiende hagen. Maar ook het maken van een bijenhotel met gasten of het aanleggen van een ‘bijenheuvel’. Voor kinderen worden speurtochten uitgezet en zijn er ‘ontdekpakketjes’ beschikbaar.

Bij dit project hoort ook een (eenmalig) bezoek van een imker aan het bedrijf. En daarvoor zoeken we enthousiaste imkers! De imker komt op locatie een kleine ‘bijles’ geven, waarbij het de bedoeling is om iets te vertellen over je passie, honingbijen, maar de gasten vooral ook wat te vertellen over het bestaan en leven van wilde bijen. Dus solitaire bijen en hommels.

Voor deze bijles is een vrijwilligersvergoeding van €40 beschikbaar en je komt in contact met een enthousiaste en ‘groene’ recreatieondernemer bij je in de buurt. Misschien hou je er een leuke plek aan over om lokaal je honing (en andere producten) te verkopen of nog eens vaker terug te komen voor een ‘bijles’.

Om de basiskennis op orde te krijgen organiseren we een eenmalige bijeenkomst waarop we ‘op excursie’ gaan en in het veld gaan zoeken naar bijen. Tijdens deze excursie leer je de basis over hoe wilde bijen leven (zowel solitaire als sociale soorten), hoe je ze kunt herkennen, informatie over een aantal soorten en verschillende leuke weetjes. Om het extra leuk te maken gaan we op pad met een professioneel vlindernet en een loeppotje. Elke deelnemer krijgt een eigen net + potje om mee naar huis te nemen en een interessante gids over wilde bijen.

Datum:
zaterdag 15 juli 2023

Programma:
10:00 – 10:30 – Verzamelen met koffie en wat lekkers
10:30 – 12:30 – Veldbezoek “De Piet”
12:30 – 13:30 – Gezamenlijke picknick en afsluiting

Locatie:
Kanoa “Outdoor Events” Wolphaartsdijk/Arnemuiden
(onder voorbehoud van aantal aanmeldingen)

Aanmelden:
Deelname is gratis. Materialen (vlindernet, louppot, bijengids) en zelfs koffie en de lunch is inclusief. Wel graag aanmelden zodat we voor iedereen spullen kunnen bestellen en lunch kunnen reserveren. En de kleine lettertjes: de enige voorwaarde die we stellen is dat je dit zomerseizoen minimaal één recreatiebedrijf bezoekt (meer mag, afhankelijk van beschikbaarheid). Wil je BIJkletsen samen met een collega-imker doen? Ook dat kan. De vrijwilligersvergoeding halveert dan natuurlijk, maar je kunt samen ook twee vakantiebedrijven bezoeken.

Aanmelden kan door een kort mailtje te sturen aan info@imkersverenigingwalcheren.nl, te vermelden dat je graag aanwezig bent en je naam + emailadres + telefoonnummer + woonplaats te delen.

 

<!–

–>

 

Hallo imkervrienden!

Het wordt weer spannend! De tijd breekt aan van honingslingeren. We hebben in één koop vier bijenkasten te koop en een honingslingeropvangzeef om de honing te zeven. Tevens een koninginnenrooster en sluitblokken voor insemineren. Alles in één koop. Nu is het de tijd voor te slingeren en dit aan te bieden met een bod.

Frans de Bruijn  0618458631  | emailadres franswdebruin@gmail.com

 

<!–

–>

 

Agenda 2022

 

Walcheren

vrijdag 7 juli 2023

20.00 – 22.00 uur

Imkercafé
Locatie: De Gouwe Gheijt
Kerkring 8, 4364 AN Grijpskerke

1 september 2023

De Bijenkrant – editie 10 – 2023
Kopij inleveren voor 21 augustus 2023

 

<!–

–>

 

Oproep: tip van de meester | vraag en aanbod | boekentip | en meer

Heb jij een tip voor je collega-imkers? Heb jij iets in de aanbieding? Heb jij een bijzonder of leerzaam boek gelezen of een mooie film over bijen gezien? Of wil je iets kwijt dat we niet mogen missen?

Deel het via de redactie en wie weet zie jij jezelf terug in de volgende bijenkrant:
Cindy: imkersdebevelanden@gmail.com
Jolanda: bijenkrant@imkersverenigingwalcheren.nl

 

<!–

–>

 

Copyright:  kopfoto 2023 © Eric Mahieu

 

BIJ-kletsen

Nr : 2023 – 1

Van : 8 juni 2023 Kleur Koningin: 21 Wit; 22 GEEL; 23 ROOD

AGENDA (RFH)

Imkercafé 29 juni 19:30 Rietgors Slikweg 8, 4321 SV Kerkwerve

9 en 10 juli, Landelijke Open Imkerijdag (LOI). (zie in Mededelingen Bestuur, het verzoek om je, als je daaraan mee wil doen, te melden).

Mededelingen Bestuur (HvdR)

Tegen het eind van 2022 gaf ik u de link naar een boekwerkje van de WUR waarin de positieve resultaten van het “Imkeren zonder Varroabestrijding” worden gepresenteerd. Met een goed gevoel gingen we hiermee de winter in, maar we moeten constateren dat een groot aantal bijenvolken het niet hebben

overleefd. Zo’n gemiddeld 40% wintersterfte is al lange tijd niet meer voorgekomen. Lege kasten nog vol met voer werden regelmatig aangetroffen en beelden van imkers met handen vol dode bijen vulden de media. Er is meer aan de hand dan het bekende Varroa verhaal! Op 5 januari vlogen de eerste bijen al

buiten en door de kou bevangen konden velen de kast niet meer bereiken. De foto’s op de verenigingsapp

van Ali die zijn bijtjes verwarmt, staan mij nog goed voor ogen. Zou de hoge bijensterfte nu door de bijen

worden “gecorrigeerd” door zo veel te zwermen? Onze zwermscheppers hebben het er maar druk mee!

Het is en blijft een fenomenaal gezicht om bijen te zien zwermen en ze te scheppen. Voor de

imkersvereniging een uitgelezen kans om het publiek te vertellen over bestuivende insecten en

biodiversiteit.

Op 22 maart j.l. hebben we in Zierikzee onze jaarvergadering gehouden. De opkomst viel met 13 leden helaas wat tegen, eenzelfde aantal had zich vooraf afgemeld. Tijdens de opening werd onder meer

stilgestaan bij de bedreiging van onze bijen door de Aziatische Hoornaar. Deze bedreiging is inmiddels

zodanig groot dat de Provincie Zeeland, die vanuit Europese regelgeving de verantwoordelijkheid draagt

voor de bestrijding, de hulp van de Zeeuwse imkers heeft ingeroepen. Tijdens de imkercafe’s op 24 februari en 25 mei heeft Rob Vroom daar uitgebreid aandacht aan besteed. Verderop in deze editie van BIJkletsen komt hij daarop terug. Op 29 juni a.s. zal het volgende imkercafé plaatsvinden op het inmiddels bekende adres van “De Rietgors” aan de Slikweg 8 in Moriaanshoofd. We zijn blij dat een groot aantal imkers dit café weet te vinden!

Tijdens de ledenvergadering is stilgestaan bij het nieuwe huishoudelijk reglement van onze

imkersvereniging. Deze zijn door de leden goedgekeurd en zullen na enkele kleine tekstuele aanpassingen

de leden, tezamen met het verslag van de vergadering worden toegestuurd. Verder is gesproken over de vervanging van het bestuur dat in 2024 na 6 jaar trouwe dienst plaats zal maken voor een aantal nieuwe bestuursleden. De tijd begint te dringen en leden is daarom gevraagd zich hiervoor actief in te zetten.

Nieuwe kandidaten moeten de tijd krijgen om zich samen met het huidige bestuur in te werken. De viering van het 100-jarig bestaan van de vereniging volgend jaar zal mede worden gebruikt om het nieuwe bestuur te installeren en aan de buitenwereld te presenteren.

Aan dit 100-jarig bestaan wordt inmiddels door een groot aantal leden hard gewerkt. Zo zijn Adriaan van

den Berge, Wim Bil en Jac Rens bezig om een boekwerk/brochure te maken, waarvoor het archief van de vereniging volledig wordt doorgespit. Het is een mooie gelegenheid om dit archief, dat op meerdere locaties aanwezig was, te ordenen en “compleet” te maken. Ali Fayazie, Rene Schippers en Henk Verhage zijn samen met het bestuur bezig om rondom het thema “Circle of Life” een seminar, “markt” en feest te organiseren. Het is veel werk maar belooft een fantastische gebeurtenis te worden.

Inmiddels bereiden we ons ook voor op de voorlichtingsactiviteiten in het BIJenhuis in Renesse. Wim Bil en Ronald Boerkoel dragen hiervoor zorg en zoeken nog leden om op woensdag- of zaterdagmiddag “dienst” te draaien. Het zou fijn zijn als je hieraan wil bijdragen en geef je dus snel op bij Wim Bil. Afgelopen najaar is nagedacht over nieuwe “BIJenproducten” en wordt door het jonge Bruse bedrijfje “Zee van Hout” momenteel gewerkt aan zeshoekige houten plateautjes waarop een potje honing met lepel staat en een honingrecept is gebrand. In 2023 zullen we deze, naast de andere producten in het BIJenhuis gaan verkopen. Minder positief nieuws betreft het feit dat we in Renesse worden geconfronteerd met vandalisme. Zo is er enige tijd geleden door het ingooien van een stoeptegel al een ruit gesneuveld en is recent ook de “peer” met graffiti bewerkt. Ofschoon we als vereniging zijn verzekerd, kosten dergelijke

voorvallen veel tijd (politie en verzekering) en zijn deze niet bevorderlijk voor de motivatie.

Inmiddels is de basiscursus 2023 met 14 cursisten in volle gang en zijn al velen gestart met een of meerdere eigen volkjes. In deze editie van BIJkletsen geeft Claudia Kuipers als een van de cursisten ons een inkijkje in haar ervaringen. De cursisten zijn na de nodige theorielessen toe aan de praktijk waarbij ze binnenkort hun eigen honing kunnen gaan slingeren. De vereniging zal hiervoor een eigen honingslinger aanschaffen, zodat deze ook kan gaan worden gebruikt door leden die nog geen eigen slinger hebben.

Het is de bedoeling om binnenkort ook de eerste jeugdcursus voor 10 tot 12 jarigen te organiseren.

Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) Afdeling Schouwen-Duiveland

BIJ-kletsen

BIJ-kletsen 2023-1 pagina 2

Joleen Boot, Petra Machuta en Henk Verhage zijn samen met onze (enige) bijenteeltleraar Rob Vroom enthousiast bezig met de voorbereidingen. Als je nog kandidaten in je kennissenkring zou weten te motiveren, kun je hen bij Rob Vroom aan laten melden. Adriaan, Nitz en Ron denken samen met het bestuur na over de belofte die in de najaarsvergadering van 2022 is gedaan om verder te kijken naar de mogelijkheden van een eigen verenigingsgebouw. De eerste verkenningen hebben plaatsgevonden en we komen vanzelfsprekend bij u terug als er nieuws te melden is. Het bestuur wenst u een goed vervolg van dit bijenseizoen, zorg goed voor uw bijen en de natuur, en laten we met elkaar de imkersvereniging blijven dragen. We hebben elkaar hard nodig en samen is altijd leuker dan alleen! Maak er een mooie zomerperiode van en graag tot ziens.

Helle van der Roest

Volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/groups/365152490730740/

Basiscursist Claudia Kuipers schrijft, (CK) Hoi,

Ik ben Claudia en ik ben begin dit jaar begonnen aan de basiscursus imkeren. Het

bijenhouden stond al een lange tijd op mijn bucketlist en ik was dan ook heel erg verheugd

om te kunnen starten. Het is een heleboel theoretische informatie die allemaal terug te

lezen is in het prachtige cursusboek. Daar bovenop krijg je tijdens de praktijklessen en links

en rechts ook nogal wat wetenswaardigheden over het houden van bijen te horen. Dat

maakt het er voor een beginnende imker niet heel gemakkelijk op en daarom ben ik blij dat

ik zelf twee volken heb gekocht. Ik kan dan hetgeen ik geleerd heb, gelijk in de praktijk

brengen. ‘Learning by doing’ is mijn credo. Het is ontzettend interessant om ze te

observeren en te zien hoe het leven van een bij verloopt. Ik loop er iedere dag een keer naar

de kasten toe en blijf dat een tijdje kijken naar hoe ze zich bewegen en waarnaartoe ze

vliegen. Door veel te lezen en video’s te bekijken, ben ik overtuigd geraakt van de

zelfredzaamheid van de bijen. Het is prachtig om te zien hoe ze de raampjes in no-time

uitbouwen en dat met zulke precisie. Ik wil ze dan ook zo min mogelijk hun dagelijkse leven

verstoren. Kortom het is een hele leuke en intrigerende hobby en ik ben heel blij dat ik

eraan begonnen ben.

Claudia

Aziatische hoornaar opsporen (RV) De Aziatische Hoornaar

Ook in deze nieuwsbrief vragen we weer aandacht de Aziatische hoornaar.

Deze hoornaar wordt de laatste weken op vele locaties gesignaleerd en breidt haar gebied langzamerhand over heel Nederland uit. In ons land komen hoofdzakelijk twee soorten hoornaars voor.

De Europese leeft hier al lang en in goede harmonie met de honingbijen. De Aziatische hoornaar wordt beschouwd als een invasieve exoot en vormt

een gevaar voor de honingbijen, omdat er daadwerkelijk op hen gejaagd wordt. Zij hangen letterlijk voor een kast en slaan hun slag.

Wat kunnen wij doen om onze bijen te beschermen?

In de maand juni vliegen er nog koninginnen rond van de Aziatische hoornaar. Met een selectieve val is zij te vangen, dat scheelt dan weer een compleet nest, waaruit in het najaar weer honderden koninginnen kunnen overblijven.

De beschrijving van zo’n val is te vinden op de site van de NBV.

Wat moet er gebeuren als u een Aziatisch hoornaar denkt te zien. Meld dit op http://www.waarneming.nl

Donderavond 25 mei jl. hebben de aanwezigen uitgebreid met elkaar gesproken, wat wij als imkers zelf kunnen doen. Na een interessante discussie is het volgende besloten.

In de eerste plaats informeren we elkaar via de vereniging what’s app. Iedere waarneming wordt het liefst met een foto gemeld op http://www.waarneming.nl

Rob Vroom zal informeren of er op korte termijn nog ergens “frontjes” voor de selectieve vallen verkrijgbaar zijn.

(De imkershop kan ze pas over 6 weken leveren)

Door de recente ontwikkelingen is er veel informatie over de Aziatische hoornaar te vinden.

Op 25 mei hebben alle leden een uitgebreid bericht gehad van de NBV met veel nuttige informatie over deze natuurlijke vijand van de honingbijen.

Ook op de site van de NBV is veel aanvullende informatie te vinden.

Deze artikelen zijn warm aanbevolen.

Met eventuele vragen over de Aziatische hoornaar kunt u terecht bij

Rob Vroom Email: vroomr@xs4all.nl

 

 

Open imkerij dagen Imkervereniging Oostburg 2023

 

Door heel Nederland worden in het weekeinde van 8 en 9 juli de open imkerdagen georganiseerd.

Zo ook door vrijwilligers van Imkervereniging Oostburg.

Deze dagen worden gehouden aan de Platteweg 11, 4511 PD in Breskens. Hier een greep uit de verschillende activiteiten:

 

 • Er is een korfvlechter die op de oude manier bijenkorven maakt
 • We gaan laten zien hoe je honing moet slingeren
 • Er is info hoe je  kaarsen moet maken van bijenwas
 • Je kunt er allerlei informatie over het houden van honingbijen krijgen
 • Je kunt een selfie maken in een imkerpak
 • Er is een een show bijen kast met de diverse stadia van de ontwikkeling van de bijen (zonder levende bijen)
 • enz. enz

Er wordt deze dag niet met levende bijen gewerkt, is veiliger voor de bezoekers

01e29e7e45b55461e16d12823bcec519fc4296aeb0

 

 

Pagina t.b.v. leden:

Leden/Donateurs lijst

Informatie over leden van de afdeling Oostburg kunnen middels een e-mail opgevraagd worden bij het secretariaat.

imkerverenigingoostburg@gmail.com

 

 

Als vereniging hebben wij de volgende materialen die voor elk lid te gebruiken zijn:

 

 • Honingslinger rvs
 • Ontzegelbak rvs
 • Voorraad container rvs
 • 2x zeven rvs

Deze zaken staan bij de penningmeester, Westlangeweg 12, 4513 KM HOOFDPLAAT. Bel of mail even  (gvanleiden@planet.nl / 0117340200)

Graag de zaken zo snel en schoon mogelijk terug!!

Gerrit van Leiden

 

 

BESTUUR:

Voorzitter

A. de Koster, Dorpsstraat 5, 4513AL Hoofdplaat – 0117348223 addekoster@martechopleidingen.nl

Penningmeester

Gerrit van Leiden, Westlangeweg 12, 4513KM Hoofdplaat – 0117340200 gvanleiden@planet.nlPLV Secretaris

Diana van den Assem, 06-42151528 Imkerverenigingoostburg@gmail.com

 

 

BESTUIVINGSVOLK(EN)

 

 

Beste telers.

Als imkervereniging Oostburg horen wij te vaak van telers dat ze niet weten dat er in West Zeeuws-Vlaanderen voldoende imkers zijn die bestuivingsvolken voor de diverse gewassen kunnen leveren.

01056e65ae69f65fed90886784575d1109a7170bd1

 

gerrit1

Van telers die gebruik hebben gemaakt van onze bestuivingsvolken horen we dat de opbrengst hoger is en het fruit mooier van vorm is.

Als u gebruik wenst te maken van bestuivingsvolken dan kunt u dat doen door u aan te melden bij onze vereniging, dit kan bij:

Secretaris: Diana van den Assem, email: (zie algemeen emailadres Imkervereniging Oostburg)

Voorzitter: Ad de Koster, email: addekoster@martechopleidingen.nl Tel: 0117-348223

U kunt ook reageren via het algemene emailadres: imkerverenigingoostburg@gmail.com

De kosten per bijenkast bedragen € 65,- en dit is voor 3 weken.

Het bedrag dient u te voldoen aan de imker die het volk of de volken komt plaatsen.

U dient zelf voor een plaats te zorgen waar de kast of kasten geplaatst kunnen worden en eventueel een of meerdere pallets waar de kast(en) op geplaatst kunnen worden.

De imker plaatst in overleg met u het volk, verzorgt het volk en haalt het volk weer op.

Met vriendelijke groet,

Imkervereniging Oostburg.

 

 

HELP EEN ZWERM:

Als er een bijenzwerm bij u in de buurt/tuin is kunt u contact opnemen met de volgende imkers (liefst die in de buurt):

 • Biervliet/IJzendijke: Peter Coppoolse: – 06 28837132
 • Hoofdplaat: Ad de Koster: – 0117-348223
 • Sint Kruis: Ron Loohuizen: – 0032 479680382
 • Eede: Jacky Timmerman: – 0117-492578
 • Retranchement: Reggy van Poecke: – 06 5115 2708
 • Sluis: Willy Wijffels: – 0117-420856
 • Biervliet: Hans de Waele: – 06 18470867
 • Watervliet: Frans Maenhout: – 0032 93790505 / 04 7769 5100

Het ophalen van een bijenzwerm is kosteloos. (al wordt een kleine vergoeding erg op prijs gesteld)

Voor u belt, probeer er dan zeker van te zijn dat het om bijen gaat en niet om wespen, deze halen we niet weg.

 

 

Honingbij

Free Honeybee Bee photo and picture

 

Wesp

Free Hornet Wasp photo and picture

 

 

Wat is een bijenzwerm?

Van mei tot juli vermeerderen bijenvolken zich. Zij doen dit door een zogenaamde zwerm. Een flink deel van het volk, enkele duizenden bijen, gaat er vandoor met de koningin in hun midden. Ze gaan op zoek naar een nieuw onderkomen. Voordat ze dit hebben gevonden maakt de zwerm een tussenstop. Ze vormen een klont bijen aan een boomtak, een hekje of een dakrand. Daar blijven ze een paar uur tot soms een paar dagen hangen. In de tussentijd gaan verkenners op zoek naar een nieuw ‘huis’.Hoewel een bijenzwerm er dreigend uit kan zien, is ze niet gevaarlijk. Bijen zijn er niet op uit om u te steken. Ze zijn alleen op doorreis en hebben niets verdedigen.

Neem afstand tot een zwerm en laat het geheel met rust

Imkers helpen u graag van de zwerm af. Op verzoek komen ze de zwerm scheppen en nemen hem mee om het volkje in een kast of korf onder te brengen.

 

Voorbeelden van zwermen bijen:

 

01cd7bae336bc57393860eedb3a53052ab4aa24559

01e9cadc66309463aa78c0088ada74923a406ede8e

01d483da037fe083259d8ce99e475b604a1c827c12

 

 

P.S.

Als u last heeft van een zwerm wespen of zitten er bijen op een onbereikbare plaats, dan kunt u een ongedierte bestrijder bellen. (bijv. Traas Ongedierte bestrijding 088-2212122 of van Iwaarden uit Aardenburg, 06 54214378) Dit is niet kosteloos

Activiteiten

Activiteiten

JANUARI

15-01 t/m 24-09
Basiscursus bijenteelt door: Imkervereniging Oostburg 2023
Hoofdplaat

Algemene informatie over de vereniging

Algemeen

Welkom bij de Imkervereniging OOSTBURG
01c12c46d6dedde1db08fb13b0c2ad040f9fcbc4b5

aan de slag!!!

 

 

Promotiekast Rabobank

 

010c6667eae6a7ca37b4b473c41557e3ba4a6e6171

 

 

IMKERCAFE:

 

 

 

 

 

 

HONINGVERKOOP AAN HUIS:

 

 

 

01aac734fcb35542d004fa8d11647b7841f870fc71

 

Hieronder vindt u de adressen van Imkers die honing aan huis verkopen

 

 

Germain Van Deursen

Vakebuurtstraat 308D

9990 Maldegem – België

tel. : +32 475 73 80 77

gvand@pandora.be

 

Frans Maenhout

Preutelstraat 1

9988 Watervliet

België

 

Van Hoeve Sierteelt

Scherpbierseweg 3

4503GR Groede

info@vanhoevesierteelt.nl

 

Ad de Koster

Dorpsstraat 5

4513 AL Hoofdplaat

addekoster@martechopleidingen.nl

 

 

 

MARKTEN:

 

folkloristische dag ijzendijke 2017

 

 

We staan als vereniging op verschillende markten waaronder die in Biervliet, Sint Kruis en ook de folkloristische dag te IJzendijke. Meer informatie hierover vindt u in de Agenda op deze site.

Contactgegevens

Naam

Oostburg

Provincie

Zeeland

Email adres

imkerverenigingoostburg@gmail.com

Telefoonnummer

06-42151528

Contactinformatie

Diana van den Assem

06-42151528

imkerverenigingoostburg@gmail.com

Facebook link: https://www.facebook.com/imkerverenigingwzv/