Bekijk profiel

Nieuws

Nieuws

Bijenplaatsen

Voor het plaatsen van bijenvolken op de heide in Nunspeet, eigendom van Staatsbosbeheer en de gemeente Nunspeet, kunt u contact opnemen met:

Aart Teunissen tel. 06-53311003 voor het gebied de Vierhouterheide

Henk Olthuis tel.0341-452051 voor het gebied rondom de Stakenberg

Han van Burken tel. 0577-491979 voor het gebied rondom Elspeet 

Jakob Bouw tel. 06-12853186 voor het gebied van Staatsbosbeheergrenzend aan de Eperweg en het Mouwenveld

Bijenzwerm

Heeft u een bijenzwerm, neem dan contact op:

Nunspeet
W. Raaijen
06-25167129

Nunspeet
J. Bouw
06-12853186

Hierden
M. Snijders
0341-452343

Elburg
W. achter de Molen
06-13738320

Film Bijenzwerm

Huis aan huis krant
De cursisten van de cursus Korven vlechten hebben hun korven klaar hun certificaat in ontvangst genomen. Volgend jaar weer een nieuwe cursus. Foto Dick Baas (Foto: )

Met plezier veel geleerd bij de cursus korven vlechten
ma 11 feb 2019, 13:21

Ze hebben tien avonden lang heel veel plezier gehad. Ze hebben ook heel veel geleerd tijdens de cursus korven vlechten. Bijenkorven vlechten is eigenlijk een oud ambacht. Het houden van bijen is een hobby en daar passen zelf gevlochten korven heel goed bij. Volgend jaar weer een cursus.

NUNSPEET – De Nunspeter Bijenvereniging organiseerde een cursus korven vlechten. Wim Raaijen is een specialist op het gebied van het vlechten van bijenkorven en manden. Hij maakt al meer dan veertig jaar mooie dingen met natuurlijk materiaal zoals stro en buntgras. Jantien en Arend van Imhoff stelden ruimte ter beschikking op hun Zorgboerderij De Grote Wiede. Tien cursisten gingen van start. Ze waren afkomstig uit onder meer Hierden en Nunspeet. Het merendeel had nog nooit een korf gevlochten.

De reacties waren heel positief: heerlijk ontspannen bezig zijn, een oud ambacht in stand houden. Iedereen was vol lof over docent Wim Raaijen: deskundig, rustig, even bij je komen staan en helpen. De cursus werd afgesloten met het uitreiken van een certificaat, verzorgd door Daphne van Bergen, de secretaris van de vereniging en uitgereikt door Jantien van Imhoff. De cursus zal herhaald worden. Ook weer op De Grote Wiede.

Dick Baas

Cursus korven vlechten op De Grote Wiede
wo 24 okt 2018, 12:44, huis aan huis krant Nunspeet, door Dick Baas

“Het is mooi als je een bijenkorf, een vierkante korf, een mandje of een ambrosius kunt vlechten.” Wim Raaijen gaat weer een cursus Korven Vlechten geven. Hij doet dat op zorgboerderij De Grote Wiede aan de Rijnvis onder auspiciën van de Nunspeter Bijenvereniging.

NUNSPEET – Wim Raaijen (73) is al jaren bezig met het vlechten van bijenkorven. Hij trekt daarmee altijd veel bekijks, zoals onlangs op de Boerenmarkt bij molen De Duif. Hij heeft het ooit zelf geleerd en hij wil dit oude ambacht doorgeven. Hij zocht een nieuwe plek om een cursus te geven. Tijdens een open dag op zorgboerderij De Grote Wiede kwam hij in contact met Jantien en Arend van Imhoff. En al snel waren drie partijen het met elkaar eens en wordt de cursus een mooie promotie voor het vlechten, de bijenvereniging en De Grote Wiede. Volgens Daphne van Bergen, secretaris Nunspeter Bijenvereniging, is er zeker belangstelling voor korven vlechten. Het is werken met natuurlijk materiaal, zoals stro en buntgras.

Er kunnen tien mensen deelnemen. Opgeven via een telefoontje of mailtje bij Daphne van Bergen. De cursus start op maandag 5 november om 19.30 uur en omvat tien avonden. Dan kan een korf klaar zijn. De kosten bedragen 140 euro.

Dick Baas

Activiteiten

Activiteiten

FEBRUARI

16-02 t/m 30-09
Basiscursus bijenhouden
Nunspeet

Algemene informatie over de vereniging

Algemeen

Nunspeter Bijenvereniging

© J. Bouw. 

Een gezellige vereniging, niet alleen voor Nunspeters.

Veel leden komen uit Harderwijk, Hierden, Hulshorst, Doornspijk en Elburg. En zo vervullen we een regiofunctie langs het Veluwemeer.

In onze omgeving staan ongeveer 500 bijenvolken.

Bezoek onze website voor extra informatie

 Nog vragen over de Nunspeter Bijenvereniging?

Secretaris Nunspeetsecretariaat@nunspeter-bijenvereniging.nl

Contactgegevens

Naam

Nunspeet

Provincie

Gelderland

Email adres

secretariaat@nunspeter-bijenvereniging.nl

Website

http://www.nunspeter-bijenvereniging.nl

Contactinformatie

Secretariaat van afdeling Nunspeet:

Mail: secretariaat@nunspeter-bijenvereniging.nl

secretariaat@nunspeter-bijenvereniging.nl

Facebook link: https://www.facebook.com/search/top/?q=nunspeter%20bijenvereniging