Bekijk profiel

Algemene informatie over de vereniging

Algemeen

AFDELING: Walcheren
Over de Vereniging:

Onze vereniging is opgericht op 18 juli 1918 en bestaat op dit moment uit ongeveer 65 enthousiaste imkers. Ervaren imkers, maar ook imkers die pas met hun hobby zijn begonnen. De meeste leden wonen op Walcheren, maar wij hebben ook enkele leden uit Noord-Beveland.

  • Geïnteresseerd in bijenhouden?
  • Een beginnerscursus volgen?
  • Bestuivingsimker gezocht?
  • Op zoek naar honing of andere bijenproducten?
  • Lid worden van onze vereniging?

Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met:

Bekijk ook onze facebookpagina Imkersvereniging Walcheren of onze website: http://www.imkersverenigingwalcheren.nl

Ziet u een bijenzwerm of heeft u andere vragen?

Stuur dan een bericht via Whatsapp (liefst met foto’s) of bel met Eric Mahieu: 06-54983171Voor een compleet overzicht van verschillende imkers bekijk onze speciale zwermen-pagina.

Vaak denken mensen dat het om honingbijen gaat, maar gaat het om hommels of wespen. Als het namelijk om wespen of hommels gaat kunnen wij meestal weinig voor u doen. Omdat wespen en hommels geen permanent nest aanleggen (maar zeker wel nuttig zijn) adviseren we het nest indien mogelijk te laten zitten, in het najaar zal de kolonie afsterven en verdwijnen ze. Als u er echter zeer veel last van wespen heeft neem dan contact op met ongediertebestrijding via: Landelijke ongediertebestrijder – Traas Ongediertebestrijding. Slechts in uitzonderlijke gevallen zijn hommel of wespennesten te verplaatsen. Twijfelt u? Neem dan contact op met Eric Mahieu (06-54983171)

Imkeren: een veelzijdige hobby

Als je geïnteresseerd bent in het leven van de bijen, dan zal iedere imker je daar graag over vertellen.Bijen houden is een prachtige hobby waarbij je nog meer in contact komt met de natuur. Je zal je meer gaan interesseren voor de planten die specifiek door bijen bezocht worden. De eerste keer je eigen honing slingeren is voor iedere imker onvergetelijk. Er zijn imkers die zelf hun kasten timmeren, kaarsen trekken en honingwijn maken.

Bijen houden kan je leren bij onze vereniging. Wij organiseren regelmatig cursussen voor beginners. Naast een paar theorielessen, bestaat de cursus ook uit voldoende praktijklessen. Beginners worden begeleid door een ervaren imker. Een goede traditie is dat een beginnende imker zijn eerste volkje gratis krijgt.

Contactgegevens

Naam

Middelburg

Provincie

Zeeland

Email adres

info@imkersverenigingwalcheren.nl

Website

imkersverenigingwalcheren.nl

Contactinformatie

We ontvangen uw bericht graag via de e-mail.

info@imkersverenigingwalcheren.nl

Facebook link: https://www.facebook.com/ImkersverenigingWalcheren/?ref=stream