Bekijk profiel

Nieuws

Nieuws

Bijenzwerm

Je bent zojuist getuige geweest van de geboorte van een nieuw bijenvolk. In de natuur gebeurd dit door middle van een zwerm. De helft van alle bijen in een volk vertrekt met de koningin. Dit kunnen wel 20.000 bijen zijn. Meestal zijn zwermen mild gestemd. De kans om gestoken te worden is zeer klein.

Nu ze zijn neergestreken wil je ze graag weer kwijt. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen. Een lijst met imkers die je graag willen helpen staat hieronder. Je kunt ze het snelste benaderen via telefoon. Hij of zij komt dan met de nodige materialen bij je langs om de zwerm te vangen. Wil je dat van dichtbij meemaken, vraag dan of ze extra beschermmiddelen voor je wil meenemen.

Rick Koers: 06-24516725 Wim Selles: 06-53339252 Arjan Sleurink: 06-55820792 Marijn Uitslag 06-51823275

Algemene informatie over de vereniging

Algemeen

Logo bijenvereniging def

Plaatselijke bijenvereniging informatie

Website voor bijenvereniging Kampen, IJsselmuiden en omstreken: www.bijenverenigingkampen.nl

Welkom bij de subwebsite van de NBV voor de Bijenvereniging Kampen en omstreken. Onze vereniging zet zich niet alleen in voor de honingbij, maar ook voor alle bijen en vlinders.

Onze bijenvereniging is opgericht in 1920. Wij vinden het belangrijk dat de natuur behouden blijft en naar onze mening speelt de bij daar een grote rol in. Kortom, wij dragen alle bijen een warm hart toe. We doen er alles aan de leefomstandigheden van de bij te bevorderen. Ze zijn belangrijk bij het bestuiven van planten, heesters en bomen.

Wij hebben bijen staan op verschillende locaties. Onze opleidingstuin kun je vinden aan de Rieteweg als onderdeel van de Brunneper Bongerd. Vanaf 1959 houden wij in het midden van de wijk Brunnepe onze bijen. We komen donderdagavond bij elkaar om te praten over onze bijen.

De leden van de vereniging zijn zich bewust van de plaats en het belang van alle bijen – in het ecosysteem. Het uitdragen en stimuleren van kennisontwikkeling over de honingbij in het bijzonder is daarbij onontbeerlijk. Daartoe organiseert de vereniging informatieve avonden en een basiscursus. Tijdens de open dagen in de zomermaanden wordt voorlichting gegeven om de kennis over de honingbij te verbreiden en eventueel te vergroten.

Contactgegevens

Naam

Kampen

Straat en huisnummer

Beltweg 1

Postcode

8262 BG

Plaats

Kampen

Provincie

Overijssel

Email adres

secretaris@bijenverenigingkampen.onmicrosoft.com

Website

http://www.bijenverenigingkampen.nl

Telefoonnummer

06-51823275

Contactinformatie

Secretaris

Marijn Uitslag

Beltweg 1

8262 BG Kampen

06-51823275

secretaris@bijenverenigingkampen.onmicrosoft.com