Bekijk profiel

Bijenzwerm

Bijenzwermmelding

Welkom bij de NBV afdeling De Heidebloem; de imkervereniging in Hoogeveen en directe omgeving.

 

U ontdekt een zwerm bijen, netjes aan een tros. Wat moet u dan doen?

Kijk eerst even goed of het wel bijen zijn en geen hommels of wespen. Hommels zijn dikker, behaarder, en hangen niet aan een tros maar zitten vaak met zo’n 80 stuks gezellig in een vogelhuisje of bijvoorbeeld in een spouwmuur. Wespen zijn geler, duidelijker gestreept dan bijen en hebben een de zogenaamde wespentaille.
Bijenzwerm

Weet u zeker dat het honingbijen zijn, neem dan contact op met een van de onderstaande imkers in uw omgeving:

 • Beilen : Wim van Eijk 06-55156185
 • Hoogeveen : Peter Scheffers 06-44810923
 • Nieuweroord : Gijs Beekhuis 06-40274439
 • Pesse : Bert Willigenburg 06-54900410
 • Zuidwolde : Chris van der Veer 06-12400666
 • Zuidwolde : Peter van Dijk 06-30342356

 

U belt en zij zorgen er dan voor dat de zwerm wordt geschept (meestal zal dit s’avonds zijn zodat de bijen niet meer vliegen maar op een tros zitten).Geef a.u.b. even door indien de imker een keukentrapje o.i.d. moet meenemen. Ga in ieder geval niet zelf proberen de zwerm te vangen.Het is overigens heel interessant om te zien hoe een imker dit doet. Fotocamera in de aanslag…Mocht u willen kijken, vermeldt u dit dan even, de betreffende imker zal dan een extra imkerpak meenemen.

Wij houden van bijen

Nieuws

Nieuws

Honing rechtstreeks van de imker

Honing van de imker is natuurzuiver. Rechtstreeks van de honingraat (koud) geslingerd en direct in de pot. Hierdoor zitten alle belangrijke stoffen en fijne stuifmeelkorreltjes er nog in.

Puur natuur !

Bijenstand Hoogeveen

Honing van de imker te koop

Op onderstaande adressen is honing te koop. Diverse soorten vaak maar afhankelijk van dracht ….en van de bijen natuurlijk.

 

L.G.Willigenburg
Dorpsstraat 65Pesse
06-54 90 04 10

 

Gijs Beekhuis
Trambaan 1
7911TM Nieuweroord
06-40 27 44 39   In september mogelijk ook heideraathoning!

 

Chris van der Veer
Bazuinerweg 1
7921RC Zuidwolde
0528-371 899

Algemene informatie over de vereniging

Algemeen

Bijenhouden in Hoogeveen en omgeving

Elk jaar nemen we deel aan de landelijke imkerdag, die altijd plaatsvindt tijdens het tweede weekend van juli. Tijdens dit evenement kan iedereen een kijkje nemen in de bijenkasten en worden er ook bijenproducten te koop aangeboden. De afgelopen jaren heeft dit evenement plaatsgevonden bij de Bijenstal van Gijs Beekhuis. De exacte locatie en datum worden bekendgemaakt via lokale nieuwsbladen en de officiële website van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV).

Educatie. De jeugd heeft de toekomst; in het kader van dit gezegde willen wij graag de jeugd betrekken bij deze prachtige hobby.

Honingbij educatie
Onze vereniging heeft onder zijn leden een aantal enthousiaste imkers die door middel van interessant  lesmateriaal een aantal lessen kunnen vullen. Door middel van zintuiglijke waarneming worden kinderen geprikkeld, zodat het geleerde beter wordt onthouden.

Zelf Imker worden?

Mocht uw interesse zijn gewekt en u heeft belangstelling om zelf ook het prachtig vak van imker te beoefenen, dan kunt u contact opnemen met onze secretaris (zie hieronder). U kunt de basiscursus imkeren volgen. Na het behalen van uw diploma zal de vereniging u een mentor aanwijzen om u te begeleiden met uw eerste bijenvolk. Meer informatie is elders te vinden op deze website.
Kom er bij

Contactgegevens

Naam

Hoogeveen

Provincie

Drenthe

Email adres

petercvdijk@gmail.com

Telefoonnummer

06 30342356

Contactinformatie
 • Voorzitter : Peter Scheffers
 • Secretaris : Peter van Dijk
 • Penningmeester : Karel Striekwold
 • Leden :
  – Gijs Beekhuis
  – Gerrit Jan Gerritsen
  – Ruud Christiaanse adviserend lid