Bekijk profiel

Algemene informatie over de vereniging

Algemeen

Welkom bij Imkervereniging Heerde

Onze vereniging stelt zich tot doel de bijenstand in Heerde in stand te houden. Zowel van de honingbijen als de wilde bijen. Daarnaast wil zij (meer) bekendheid geven aan de hobby imkeren door imkers en belangstellenden bij elkaar te brengen.  .

Om dat te bereiken heeft de vereniging een bijenstal staan aan de Rhijnsburglaan (naast de Brandweerkazerne). Daar staan enkele bijenkasten van leden opgesteld. De tuin is insectenvriendelijk ingericht en er staat een groot insectenhotel. In de Bijenstal worden in de zomermaanden op dinsdagavond om 19.00 uur inloopavonden gehouden voor imkers en andere belangstellenden. Verder is er een uitleen van imkerbenodigdheden.

Wij zien je ook graag langskomen bij de kraam van onze vereniging op verschillende markten.

Kijk voor foto’s onder het kopje ‘Foto’s’ en voor meer informatie over onze activiteiten onder het kopje Activiteiten.

De afdeling Heerde houdt zich niet alleen bezig met de honingbij en het imkeren. We hebben aandacht voor een insectenvriendelijke omgeving en dragen bij aan vergroten van de biodiversiteit door middel van voorlichting en overleg met de met de gemeente over het groenbeleid in Heerde. Zo zijn er in samenwerking met de gemeente Heerde, de KNNV en de 5 klompenpaden in Heerde een vijftal grote insectenhotels ingericht langs de klompenpaden.

Heerde is Cittaslow gemeente. In een Cittaslow-gemeente kunnen inwoners en bezoekers op een plezierige, gastvrije manier en in een menselijk tempo genieten. Dit betekent dat een gezond milieu, het versterken van de landschappelijke kwaliteiten en een goede infrastructuur hoog op de agenda van de gemeente staan. De gemeente koestert daarom het cultuurhistorisch erfgoed, de plaatselijke tradities en het aanbieden en promoten van streekproducten.

De imkervereniging Heerde is supporter van Cittaslow.

Bestuur

bestuurslid:           Nol Jansen, Secretaris:            Rudie van Duinen, tel. 038-4440424

Penningmeester: Henk Kloosterboer  0653880134Voorzitter :            Rob van Vliet tel. 06-10910632

Lid (don):              ????

Bijenstal:              Geertruida van de Pol, tel. 06-14163032

Website:               Henk Kloosterboer  0653880134

En dan nog dit:Hangt er een zwerm bijen in de tuin? Bel dan naar een van onderstaande telefoonnummers. Als het mogelijk is, zullen deze imkers de zwerm weghalen.

Adrie Hottinga, tel. 0578 – 631459Andre van der Veer, tel. 06 – 22648296

Contactgegevens

Naam

Heerde

Provincie

Gelderland

Email adres

henkheideweg6@gmail.com

Telefoonnummer

0653880134

Contactinformatie

Henk Kloosterboer

Telefoon: 0653880134

henkheideweg6@gmail.com

Facebook link: Imkersvereniging Heerde | Facebook