Bekijk profiel

Activiteiten

Activiteiten

30 augustus
Laatste avond openstelling bijenhal van 18.00 – 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Algemene informatie over de vereniging

Algemeen

Logo

Ambrosius, patroon van de imkers

Een legende vertelt dat boven de wieg van Ambrosius een zwerm bijen vloog. De bijen druppelden honing in de mond van de baby. Daarom zegt men dat de redevoeringen van deze heilige “zoet als honing” waren. Naar deze Ambrosius is de bijenhoudersvereniging in Gilze genoemd, toen ze in 1769 werd opgericht.

Bijen houden is echt een zomerhobby. Daarom staat de deur van de gemeenschappelijke bijenhal van mei tot en met augustus open op woensdagavond, van 18.00 – 20.00 uur. Dan kun je hier lekkere honing kopen en recepten krijgen. Ook zitten de imkers klaar om je uitleg te geven over bijen, wespen, hommels, bijenvolken, bijenrassen, bijenkasten,honing slingeren, imkeren, cursussen bijenhouden, enz.

Regelmatig komen er groepen om workshops te volgen. Dit kan het gehele jaar door. Qua ligging had Ambrosius het niet beter kunnen treffen, zo vlakbij het water. De aanplanting met het vrolijke springkruid en de bosschages bij het parkeerterrein er tegenover zijn voor de bijen ideaal om stuifmeel uit te verzamelen. Bijenhoudersvereniging St. AmbrosiusWater aan de WarandeRidderstraat te Gilze

 

Contactgegevens

Naam

Gilze

Plaats

Gilze

Provincie

Noord-Brabant

Email adres

secretariaat.bijenhoudersgilze@gmail.com

Contactinformatie

Secretariaat:

Bijenhoudersvereniging St Ambrosius Gilze

secretariaat.bijenhoudersgilze@gmail.com