Bekijk profiel

Nieuws

Nieuws

De bijenstal

De bijenstal van De Imme bevindt zich bij het “Veluws Streekmuseum Hagedoorns Plaatse” aan de Ledderweg 11 te Epe.Naast plaats voor kasten en korven -met heel veel bijen- is er een gedeelte dat het houden van bijen in beeld brengt.

BIJENSTAL

De buitenkant en de binnenkant van de bijenstal

Agenda voor het jaar 2012

Cursussen en workshops

Beginnerscursus bijenhouden start februari 2023

Vanaf de eerste lessen, die beginnen half februari, leert de cursist de hele cyclus van het bijenjaar kennen. Er zijn een aantal theorielessen in februari en maart, maar het meeste is praktijk. Er wordt in het volk gekeken hoe je het gedrag van de bijen leert herkennen, hoe je je bijenvolk gezond houdt, hoe het bijenjaar verloopt, hoe je raampjes maakt en hoe je moet slingeren. Er wordt (indien mogelijk) naar het fruit gereisd en/of naar de heide. Aan het einde van de cursus, in september, volgt een eindtoets van de theoretische kennis. Elke cursist die deze toets met voldoende gevolg aflegt ontvangt een certificaat.

Meer informatie en aanmelden via deze link

Naast de éénjarige basiscursus wordt ook een 2-jarige imkeropleiding aangeboden. Meer informatie is te vinden op de cursuspagina  https://www.bijenhouders.nl/cursussen/basiscursus-imkeren/hF6vvqub4h#info

Cursus Koninginnenteelt

De cursus Koninginnenteelt vindt plaats in april en mei 2023. De eerste avonden zijn theorie-avonden. Er volgen daarna praktijklessen, deze zijn in mei ingepland. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden en de ontwikkelingen in de bijenvolken.

https://honingmagazijn.nl/cursusaanbod/

Algemene informatie over de vereniging

Algemeen

De Imme, bijenhoudersvereniging Epe

Wij komen een aantal keren per jaar bij elkaar om ervaringen en informatie over het houden van bijen uit te wisselen. Zo helpen we elkaar om zoveel mogelijk plezier aan het imkeren te beleven.

Jaarlijks wordt op de 1e woensdag van augustus de Eper Honing- en Bijenmarkt gehouden.

Verdere informatie over onze vereniging, is te vinden op de website http://www.imme-epe.nl of is te verkrijgen bij de secretaris.

Melden van zwermen
Heeft u een bijenzwerm? Neem contact op met:
Harry Roo,  tel: 06-12149470

Contactgegevens

Naam

Epe

Plaats

EPE

Provincie

Gelderland

Email adres

m.de.voogd4@gmail.com

Website

imme-epe.nl

Contactinformatie

NBV afd. EPE

m.de.voogd4@gmail.com