Bekijk profiel

Algemene informatie over de vereniging

Algemeen

Imkersvereniging Den Haag en omstreken

Secretaris:

Paul van Rooijen

BIJENZWERM GEZIEN?     

VOOR EEN LIJST VAN IMKERS IN DEN HAAG en directe omgeving, DIE EVENTUEEL EEN BIJENZWERM WILLEN WEGHALEN GEBRUIKT U DE VOLGENDE LINK:  http://www.imkersdenhaag.nl/bijenzwerm-gezien

Web site: http://www.imkersdenhaag.nl

Zo vergaat het bijna alle imkers: als de bijen je in de greep krijgen, ben je verkocht. Zo was er eens een oude imker die zijn bijen wegdeed omdat hij ze niet meer kon verzorgen. Maar daarna kon hij niet meer slapen en hebben collega-imkers maar weer bijen in zijn tuin gezet. Waardoor zou dat komen? Dat is moeilijk onder woorden te brengen want niet alleen de bijen zelf doen je steeds weer verbazen, ook je verbinding met de natuur wordt er sterker door. Wat bijvoorbeeld vaak boeit, is de geduldige en onvoorwaardelijke toewijding van elke bij. Of hun vermogen tot overleven en oplossen van problemen. Dan weer valt de efficiëntie op van hun organisatie of hun productie van honing, bijenwas of jong broed. En soms snap je niks van hun gedrag! Maar iedere keer dwingen de bijen respect af.         Wilt u informatie over bijen of bijenhouden? Of wilt de u de Basiscursus Bijenhouden volgen? Neem dan s.v.p contact op met de secretaris.Bekijk ook onze fotoboeken: https://www.bijenhouders.nl/photobooks.php     Wilt u lid worden van onze vereniging dan kan dat voor € 76,00 per jaar (2021).

U ontvangt dan het verenigingsblad “Bijblijven” en het maandblad “Bijenhouden” van de Nederlandse BijenhoudersVereniging (NBV).  U kunt ook donateur(gastlid) van onze vereniging worden voor € 15 per jaar. U ontvangt dan alleen “Bijblijven”.

WILT U HONING KOPEN UIT DEN HAAG OF OMGEVING? Zie de adressen op onze website: http://www.imkersdenhaag.nl/honing-kopen

BEZOEK OF UITLEG OVER BIJEN EN BIJENHOUDEN?Onze vereniging heeft een eigen bijenstand op het Landgoed Reigersbergen (bij Marlot) in Den Haag. Gedurende de zomertijd zijn wij iedere 1e zondagmiddag van de maand, van 12 uur tot 16 uur, aanwezig om u te vertellen over het leven van de honingbij en over bijenhouden. Tevens is er de honing van de vereniging te koop. Adres: Leidsestraatweg 51, Den Haag ( naast het Louwmanmuseum) .    BASISCURSUS IMKERENIeder jaar organiseren wij de Basiscursus Imkeren. De volledige cursus bestaat uit 6 theorielessen en 10 praktijklessen en wordt gegeven door bijenteeltleraar de heer L. van Gelderen. Gedurende het praktijkgedeelte krijgt u samen met een medecursist het beheer over een bijenvolk. U wordt daar uiteraard bij begeleid. Ook voor degenen die niet van plan zijn zelf bijen te gaan houden maar wel geinteresseerd zijn in het leven van een bijenvolk, is deze cursus heel boeiend.           De kosten voor volledige cursus, inclusief het NBV diploma, bedragen € 185,00. Afgezien van bijkomende kosten voor de bijenkap van totaal circa € 40.  Zie ook http://www.imkersdenhaag.nl/cursusAanmelden via de secretaris.

Contactgegevens

Naam

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Email adres

rooijen2@freeler.nl

Website

imkersdenhaag.nl

Contactinformatie

Paul van Rooijen

Website: http://www.imkersdenhaag.nl

rooijen2@freeler.nl