Onderling Schadefonds Bijenvolken

Financiële steun voor NBV-leden voor als je eigen verzekering de schade aan het materiaal niet dekt.

Onderling Schadefonds Bijenvolken

Als lid van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) sta je er nooit alleen voor. Het Onderling Schadefonds Bijenvolken (OSB) is een speciale service van de NBV om je financieel te steunen bij onvoorziene gebeurtenissen zoals schade, verlies, of diefstal van je kostbare bijenvolken en bijenkasten. Dit exclusieve fonds is een bewijs van onze toewijding aan de veiligheid en het welzijn van onze leden en hun bijen.

Wat biedt het OSB?

– Financiële steun: Een hart onder de riem in de vorm van financiële tegemoetkoming voor schade aan bijenvolken en -kasten, inclusief bijenmaterialen, binnen Nederland of net over de grens.
– Exclusief voor leden: Dit voordeel is speciaal voor jou, als trouw lid van de NBV, zolang je contributie is voldaan.
– Brede dekking: Van brand tot storm, en van diefstal tot onverwachte calamiteiten, jouw bijen zijn beschermd tegen een breed scala aan risico’s.
– Geen extra kosten: Deelname aan het OSB kost je niets extra; het is volledig gefinancierd uit een klein deel van je jaarlijkse contributie.

Hoe werkt het?

– Eenvoudige schadevaststelling: In samenwerking met jou stelt onze fondscommissie de schade vast, met een rechtvaardige en transparante vergoedingsprocedure.
– Limiet tot 10 bijenvolken: Bescherming voor maximaal 10 bijenvolken per jaar, om iedereen gelijke kansen te bieden.
– Automatische deelname: Door je lidmaatschap ben je automatisch deelnemer van dit fonds, zonder extra papierwerk.

Vergoedingen en voorwaarden:

– Duidelijke vergoedingen: Van €70 voor een enkele broedbak tot €100 voor een dubbele, plus vergoedingen voor volken en bevruchtingskastjes.
– Jaarlijks maximaal €1.500: Een genereuze maximale uitkering per lid, per jaar, afhankelijk van de beschikbare fondsreserves.

Schade melden:

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Meld je schade eenvoudig binnen drie dagen via “Mijn NBV”, compleet met alle benodigde gegevens en documentatie. Klik hier om direct naar het schadeformulier te gaan.

Waarom het OSB?

Het OSB staat symbool voor onze onderlinge verbondenheid en de kracht van de gemeenschap. Als landelijke vereniging willen we erg graag voor onze leden zijn in vervelende situaties.

Als lid van de NBV ben je automatisch aangesloten op het Onderling Schadefonds Bijen.

Word lid van de NBV om deel te nemen aan het Onderlin Schadefonds Bijenvolken. Klik hier om je aan te melden als lid.

OSB

NEDERLANDSE BIJENHOUDERSVERENIGING

De Nederlandse BijenhoudersVereniging (NBV) is een vereniging van ongeveer 8.500 aangesloten imkers. De vereniging bestaat uit 200 lokale verenigingen in het land met elke een eigen bestuur en een landelijk bestuur en secretariaat.